WhatsApp, Yeni Durum Özelliğini Tüm Platformlar için Açıkladı

Facebook, Snapchat benzeri özellikleri mobil uygulamalarında sunmaya devam ediyor. Şimdi de Durum özelliği tüm WhatsApp kullanıcıları için duyuruldu.

Facebook'un tüm mobil uygulamalarını Snapchat'a benzetme arayışı henüz sona ermemiş görünüyor. WhatsApp'ın Snapchat'ten esinlenilerek hazırlanan en son özelliği, Facebook Messenger veya Instagram'da kullanılan özellikler kadar popüler değil. Kullanıcılar için iyi haber ise isterseniz bu özelliği kolayca yok sayabiliyor olmak.

Yeni WhatsApp Durum özelliği, geçen Kasım ayında başlayan bir test dönemini takiben uygulamanın tüm kullanıcılarına sunulmaya hazırlanıyor. Bu güne kadar WhatsApp'ta yalnızca bir metin durum mesajı kullanılabiliyordu, ancak bundan böyle temelde Snapchat Hikayeleri'nin bir kopyası olan Instagram Öyküleri'nin bir kopyası gibi görünen yeni durum özelliği kullanılabilecek.

Durumunuza emojiler, metin ve çizimlerle kişiselleştirebilirmiş, resimler, videolar ve GIFler ekleyebilirsiniz. Tabi ki belirlediğiniz her durum mesajı, 24 saat sonunda otomatik olarak siliniyor. Ayrıca, durum mesajının ne zaman sona ereceğini gösteren bir de sayaç bulunuyor. Bu konudaki başka bir ilginç gelişme ise WhatsApp durumlarınızın tıpkı mesajlarınız gibi uçtan-uca şifreli olacak. 

WhatsApp'ın yeni Durum özelliği uygulamanın aynı zamanda doğum günü de olan 24 Şubat tarihinde genel olarak kullanıma sunulacak. 

Whatsapp