WhatsApp mesajlarını 7 dakika içerisinde silebilirsiniz

WhatsApp bu mesaj silindi yada sildiniz diye uyarı ile karşılaşanlar şaşkına dönüyor. Peki ama 7 dakika içerisinde WhatsApp'ta gönderdiğiniz mesajları nasıl siliyorsunuz.

Kısa bir süre öncesinde Android işletim sistemli akıllı cep telefonu modelleri için mesaj silme özelliğini sunan WhatsApp, şimdi ise bu özelliği içeren sürümü için iOS uygulamasını da güncelledi. Güncelleme ardından iOS işletim sistemli cihaz kullanıcıları da mesajlarını kolayca silebilecekken, böylece yanlışlıkla atılan mesajlardan doğan sorunlara da bir son verilmiş olacak.

Kullanıcıların büyük bir merakla beklediği bu özellik sonunda tüm platform kullanıcılarına ulaştırılmış olunurken, ancak bu mesajı silmeniz için sadece 7 dakikalık vaktinizin olduğunu unutmayın. 7 dakika içerisinde karşı tarafa gönderilen tüm mesajları okunmadan yada dilerseniz okunduktan sonra da silebilecekken, böylece karşı tarafın saklamasını istemediğiniz mesajları da ortadan kaldırabilmiş olacaksınız.

Yani 7 dakika içinde karşı tarafa gönderilen bir mesaj silindiyse, karşı tarafından ekranında ''bu mesaj silindi'' ibaresi karşısına çıkacak.

WhatsApp'ta yanlış mesaj nasıl silinir?


 WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderdiğiniz bir mesajı karşın tarafın okuması yada okumaması herhangi bir problem yaratmayacakken, 7 dakika içerisinde tüm yanlış gönderilen mesajları silebileceksiniz. Eğer bu mesaj henüz çift mavi tık olmamış yani okunmamış ise karşı taraf görmeden sildiğiniz de mesaj iki tarafta da görüntülenemeyecek ancak ''bu mesaj silindi'' ibaresi yer alacaktır.

iOS işletim sistemli cihazlarda bu işlemi gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken yanlış yada bilerek gönderdiğiniz sonra vazgeçtiğiniz bu mesajın üzerine uzun süre basılı tutarak mesajı Hepsinden Sil seçeneğine tıklamak olacak.

Bu özellikten faydalanmak için mobil cihazlarınızda WhatsApp'ın son sürümünün yüklü olması gerekirken, bu ise dilerseniz aşağıdaki uygulama sayfamızı ziyaret ederek İNDİR butonuna tıkladıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz.

 

Whatsapp