WhatsApp kullanıcıları, bu dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Yüz milyonlarca kullanıcıyı bünyesinde barındıran ve dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kötü niyetli kişilerin odağındaki isim olarak karşımıza çıkıyor.

WhatsApp kullanıcılarının bir türlü başının dertten kurtulmadığını ve kötü niyetli kişilerin odağında olduğunu söylesek herhalde hata yapmayız. Kiril alfabesindeki karakterler kullanılarak alınan sahte bir URL ile birlikte WhatsApp'ın yeşil renginden kurtulabileceğiniz ve WhatsApp'ınızın artık dilediğiniz renge sahip olabileceği söyleniyor.


Bu sahte URL'nin gönderildiği mesajı kopyalayıp 12 farklı kişiye göndermeniz sizden talep edilirken, mesajda yeni WhatsApp renklerinin ne kadar güzel olduğuna da değiniliyor. Bu sahte URL'ye tıklayanlar resmi WhatsApp'ın çok benzeri olan bir sayfaya yöneltilirken, daha sonra bunun sadece WhatsApp'ın masaüstü sürümlerinde kullanılabildiği söyleniliyor.


Bilgisayarda ise bu linki ziyaret ettiğinizde BlackWhats isimli bir Chrome uzantısını yüklemeye yönlendiriliyorsunuz. 4 yıldızlı bir derecelendirmeye sahip ola bu uzantı 16 bin farklı kişi tarafından bilgisayarlara indirilmiş durumda. BlackWhats isimli eklenti hali hazırda Chrome Uzantı Mağazası'ndan kaldırılmış olsa da, bu ve benzeri sahtecilik yöntemlerinin kullanılmaya devam edildiğini belirtelim.


Çünkü bu yöntemle bilgisayarlarınızdaki hemen hemen tüm özel bilgilere erişebilen kötü niyetli kişiler, kredi kartı bilgileriniz yada dahasını elde edebiliyor.

 

 

Whatsapp