Whatsapp İle Artık Her Türlü Dosya Türünü Sohbet Üzerinden Gönderip Alabileceksiniz

Dünya üzerinde bir milyardan fazla insan tarafından kullanılan dünyanın en popüler ücretsiz mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp yeni özelliği ile artık her türden dosyayı göndermenize imkan sağlıyor.

WhatsApp dokümanları paylaşma özelliğine bir yıl kadar önce gelen bir güncelleme ile kavuşmuştu. Whatsapp kullanan herkes bu özelliği çok beğenmişti. Bununla birlikte, insanlar çok geçmeden WhatsApp aracılığıyla yalnızca birkaç dosya türünün paylaşılabileceğini fark ettikten sonra mutlulukları yarım kalmıştı.. Bunlar temel olarak CSV, DOC, PDF, PPT, PPTX, RTF, TXT, XLS ve benzeri belge türlerini kapsıyordu.

Bugün yapılan yenilik ile beraber WhatsApp artık herhangi bir dosya türünü paylaşmanıza olanak tanıyor. Bu yeni özellik, bir sunucu güncellemesi ile aktif hale getirildi. Yani, uygulamayı güncellemenize gerek kalmadan artık her türlü dosya türünü Whatsapp üzerinden gönderebilir veya alabilirsiniz. Tabi ki cihazınızda çok eski bir sürümü yoksa bu özelliğin şuanda aktif olduğunu unutmayın. Aksi halde Whatsapp uygulamasını güncellemenizi tavsiye ederiz.

Şuan için sizde WhatsApp uygulamasını kontrol ederek ve bu özelliğin cihazınızda çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Dosyaları paylaşmak için, WhatsApp'taki (doküman, galeri ve yer gibi seçenekler içeren) kağıt klibi seçmeniz ve ardından paylaşmak istediğiniz dosyayı işaretlemeniz yeterlidir. Ancak, şuan için bu yeni özelliği kullanarak dosya gönderemiyorsanız endişelenmeyin, yeni özellik yavaş yavaş yayılıyor ve yakında tüm kullanıcıların cihazına ulaşmış olacak. Siz yinede ara ara kontrol edebilirsiniz.

Bu yeni özellik sayesinde, WhatsApp aracılığıyla her tür dosyayı paylaşmak mümkün hale geldi.. MP3, ZIP, RAR ve hatta bir APK dosyasını bile telefonunuz üzerinden Whatsapp ile dilediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Buna ek olarak, fotoğrafları ve videoları sıkıştırılmadan orijinal boyutta paylaşabilirsiniz. İzin verilen maksimum dosya boyutunu merak ediyorsanız, Android için 100MB olarak belirlenmiş durumda. Bununla birlikte, bu maksimum dosya boyutu miktarı önümüzdeki günlerde değişebilir. Paylaşabileceğiniz dosyaların boyutu IOS gibi diğer platformlar için, 128MB, masaüstü / web sürümü için 64MB ile sınırlıdır.

Whatsapp