Whatsapp İçin PiP Özelliği Bulunan Yeni Güncelleme Yayınlandı

Dünyaca ünlü ücretsiz iletişim uygulamalarından bir tanesi olan Whatsapp için PiP olarak bilinen resim içinde resim modu geldi.

Google tarafından duyurulan ve birçok uygulama içinde destek sunulan PiP özelliği artık Whatsapp içinde kullanılabilir hale geldi. Whatsapp için dağıtılan en son sürüm olan 2.18.280 sürümü ile beraber PiP özelliğini Whatsapp üzerinde kullanabileceksiniz. Bu özellik sayesinde Youtube veya sosyal medya uygulamalarında herhangi bir video açıkken videoyu küçültüp Whatsapp içerisinde gezinti yapabileceksiniz.

Gün geçtikçe popüler hale gelmeye başlayan resim içinde resim modu daha öncesinde YouTube, Facebook Android uygulaması, VLC medya oynatıcı uygulaması ve diğer çeşitli uygulamalar için dağıtılmıştı.

Yaklaşık iki milyar kullanıcıya sahip olan Whatsapp bu özelliği ile de kullanıcıları bir hayli sevindirecek gibi görünüyor. Son zamanlarda Whatsapp için çok sayıda yeni özellik getiren Facebook bu konuda müşterilerini üzmemeye çalışıyor. Çıktığı günden bu yana ücretsiz olarak yayın hayatına devam eden uygulamanın bir gün ücretli hale gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

WhatsApp kararlı sürümü için dağıtılan yen güncelleme ile gelen PiP modu şuan için sadece YouTube, Facebook ve Instagram videoları ile uyumlu olarak çalışıyor. Yukarıdaki görselde görebileceğiniz üzere videoyu uygulama üzerinden açmak yerine PiP modunda açarak hem videoyu izleyebilir hemde arkadaşlarınız ile yazışmaya devam edebilirsiniz.

Eğer Whatsapp 2.18.380 güncellemesi henüz cihazınıza ulaşmadıysa yukarıdaki bağlantıları kullanarak Whatsapp uygulamasını cihazınıza indirebilir ve güncelleyebilirsiniz.

Whatsapp