WhatsApp Heyecanla Beklenen Görüntülü Arama Özelliğine Kavuştu

Aylardır merakla beklenen ve her süredir Beta sürecinde test edilen görüntülü arama özelliği İos, Android ve Windows platformlarında WhatsApp kullanıcıları için sunuldu.

WhatsApp, bir süredir heyecanla beklenen görüntülü arama özelliğini belirli kullanıcılarla test ediyordu. Bununla birlikte, tüm kullanıcılar için sunulmayan video arama özelliği şu an popüler mesajlaşma platformunun tüm kullanıcıları için kademeli olarak kullanıma sunulmaya başladı. 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta görüntülü arama yapmak artık mümkün. Ayrıca WhatsApp'ta video görüşmesi yapmak, normal sesli bir video hazırlamaktan çok da farklı değil. Sohbet listesindeki herhangi bir WhatsApp kişisinin arama simgesine bir  dokunmanız yeterli, bu noktadan sonra uygulama size normal veya görüntülü arama yapmak isteyip istemediğinizi soracak. Ancak, özellik tüm kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanıncaya kadar yalnızca bu özelliği kullanmaya başlayan WhatsApp kişileriyle düzenli aramalar yapabileceğinizi unutmayın. 

WhatsApp, görüntülü arama özelliği için  duyurusunu şu açıklama ile yaptı: 

Bu özelliği tanıtıyoruz, çünkü bazen sesin ve metnin yeterli olmadığını biliyoruz. Torunlarının ilk adımlarını atmasını izlemenin ya da yurtdışında eğitim görürken kızının yüzünü görmenin yerini alacak bir şey yok. "

 Görüntülü arama ya da Video arama  özelliği uygulamanın iOS, Android ve Windows Phone sürümlerine aşamalı olarak yayınlanacak. Genellikle bu ölçekte bir uygulamada olduğu gibi, güncelleme gruplar halinde yayınlanmaya başlayacak; bu da yeni özelliği hemen alamayabileceğiniz anlamına geliyor.

Bir hatırlatma olarak, WhatsApp'ın  Viber, Hangouts ve Facebook Messenger gibi bazı rakipleri görüntülü arama özelliğini sunmaya başlamıştı. WhatsApp'ın da görüntülü arama özelliğini sunmak için yarışa katılıp katılmadığını görmek güzel olacak. 

 

Whatsapp