Whatsapp Dikkat Çeken Bir Özelliğe Kavuştu

Whatsapp Android uygulaması için parmak izi ile uygulamayı kilitleyebileceğiniz bir özellik güncellemesi yayınlandı.

Bu yılın başlarında dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mevcut iOS kullanıcıları için ekstra bir güvenlik özelliğini uygulamaya eklemişti. Bu sayede iOS kullanıcıları Whatsapp uygulamasını yüz kilidi ile beraber kullanabiliyordu.

Benzer bir güvenlik özelliğini bekleyen Android kullanıcıları içinse bugün sevindiren bir haber geldi. Şirket resmi olarak parmak izi ile kilitleme özelliğini Android kullanıcıları için dağıtmaya başladı. WhatsApp uygulamasının ayarlar menüsüne girin ve hesap bölümünden gizlilik kısmına girin. Ardından parmak izi kilidi menüsünden kendi parmağınızı okutarak uygulamaya kilit koyabilirsiniz.

Bu sayede siz hariç herhangi bir kişi telefonu eline alsa bile Whatsapp uygulamasını açabilmek için parmak izi kilidini geçmesi gerekecek. Uygulamadan çıktıktan hemen sonra, 1 dakika sonra veya 30 dakika sonra gibi üç farklı seçenek sunan şirket bu sayede kullanıcılara daha pratik bir kullanım imkanı veriyor.

Eğer sizde Android cihaz ve Whatsapp uygulamasını kullanıyorsanız yukarıdaki bağlantıyı kullanarak telefonunuza en güncel Whatsapp Android uygulamasını indirebilir ve yeni parmak izi ile Whatsapp kilitleme özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Şuanda kademeli bir şekilde dağıtılan bu güncellemenin önümüzdeki haftalarda bütün kullanıcılara ulaştırılacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp