Whatsapp Çöktü mü ? Whatsapp Erişim Engeli Hakkında Son Dakika

Whatsapp kullanmaya çalışanlar, erişim engeli ile karşılaşınca whatsapp çöktü mü sorusunu sormaya başladı. İşte whatsapp ın 3 mayıs 2017 tarihli engeli ile ilgili son gelişmeler.

Whatsapp erişim engeli, 180 ülkede 1 milyardan fazla kullanıcısı olan en popüler sosyal mesajlaşma uygulaması olarak kullanıcılarını oldukça şaşırttı. 

3 Mayıs 2017 tarihinde gece yarısına doğru başlayan erişim engeli, popüler sosyal mesajlaşma uygulaması kullanıcılarını merak içerisinde bıraktı. Son yarım saatte Whatsapp dan mesaj gönderip alamayan kullanıcılar, sorunun önce kendilerinden veya internet bağlantısından kaynaklandığını düşünse de, herkeste aynı sorun olduğunu anlayan kullanıcılar acaba whatsapp çöktü mü, whatsapp engellendi mi? sorularını sormaya başladı. 

Whatsapp cephesinden henüz net ve resmi bir açıklama gelmediğini belirterek, maxicep olarak bu konuda gelişmeleri sonraki haberlerimizde sizlerle paylaşacağız. Umarız uzun soluklu bir erişim engellemesi değildir ve Whatsapp'ın teknik sebeplerden yaşadığı bir erişim sorunudur. 

Whatsapp'ın teknik açıdan bu tip sorunlar yaşaması, daha başarılı altyapılarla ilgilenmesi gerektiği anlamını çıkarsa da umuyoruz ki sorun bu şekildedir.

WhatsApp, Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı ve tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak başarılı şekilde çalışmaya devam ediyor.

WhatsApp hakkında BTK'dan açıklama geldi


Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Bilgi Teknolojileri (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan twitter'dan sorunla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır."

Whatsapp