WhatsApp Business, Windows’lu telefonlara da gelecek

WhatsApp Business isimli uygulama sadece Android ile iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları için değil, Windows'lu cihazlar içinde yayınlanacak.

Akıllı cep telefonlarının vazgeçilmez ismi olarak karşımıza çıkan WhatsApp uygulaması, şimdilerde ise iş hayatı için hazırladığı yeni uygulaması Business üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu uygulama ile birlikte iş dünyasının müşterilerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamayı amaçlayan WhatsApp yönetimi, hem de kendi adına yeni bir gelir kapısı açmayı planlıyor.

WhatsApp Business isimli uygulamanın sadece ilk etapta Android ile iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları için yayınlanacağı düşünülürken, sızdırılan yeni detaylara göre durumun böyle olmayacağı belirtildi. Hazırlanan yeni uygulamanın Windows Phone işletim sistemli akıllı cep telefonları ile Windows 10 işletim sistemli cihazlar içinde kullanılabileceği belirtilirken, ekip böylelikle yeniden işletim sistemi arşivini genişletmiş olacak.

WhatsApp Business, test aşamasında 100 bin defa indirildi


WhatsApp uygulamasının kurucu ortakları tarafından gerçekleştirilen açıklamaya baktığımızda Business isimli uygulama henüz sadece Hindistan, Brezilya ve Endonezya gibi ülkelerde test edilebilirken, şimdiden 100 binden fazla indirme rakamına ulaşmayı başardı. Uygulama kısa süre içerisinde tüm dünyada aktif olarak kullanılabilecekken, test aşamasının ne zaman sonuçlandırılacağı hakkında ise net bir açıklama yapılmış değil.

Whatsapp