WhatsApp ayda 1.5 milyar kullanıcı tarafından tercih ediliyor

Facebook gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte, uygulamanın ayda 1.5milyar kullanıcı tarafından tercih edildiğini duyurdu.

Facebook'un CEO'su olan dünyaca ünlü Mark Zuckerberg, akıllı cep telefonlarının en popüler ismi olarak karşımıza çıkan WhatsApp ile ilgili istatistikleri paylaştı. Aylık olarak 1.5 milyar kullanıcı tarafından ziyaret edilen uygulama, 2017'nin Temmuz ayında gerçekleştirdiği açıklama da aktif kullanıcı sayısının 1.3 milyar seviyesinde seyrettiğini duyurmuştu.

2014 yılında 19 milyar dolar ödenerek satın alınan uygulamanın beş aylık süreç zarfı içerisinde aktif kullanıcı sayısını 200 milyon seviyesinde arttırması oldukça önemli bir başarı olarak göze çarparken, satın alındığı dönemde aylık 450 milyon ve günlük ise 315 milyon kullanıcı sayısına sahipti. Bu rakamı ele aldığımızda büyüme oranının yüzde 450 seviyesinde seyrettiğini görüyoruz.

Özellikle Snapchat'ten kopyalanan Hikayeler özelliği ardından popülerliğini önemli seviyede arttıran uygulama, WhatsApp For Work adındaki proje sayesinde uygulamadan önemli bir gelir elde etmeyi planlıyor. Çin pazarında bu uygulamanın kullanılması henüz yasakken, Facebook'un bunun içinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Çin sınırları içerisinde WhatsApp uygulamasının aktif hale getirilmesiyle birlikte, uygulamanın çok daha popüler bir hale kavuşacağı düşünülüyor. Bakalım oldukça iyi işler gerçekleştirerek uygulamanın pazar payı hacmini üst seviyeye çıkartan ve popüler olmasını sağlayan Facebook, uygulamada ne gibi yenilikler ile karşımıza çıkacak.

Whatsapp