WhatsApp, 3.2 milyon dolar ceza ödeyecek! Bakın sebebi ne?

Kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşan WhatsApp uygulamasına, İtalya Rekabet Kurulu tarafından 3.2 milyon dolarlık bir ceza kesildi.

İtalya Rekabet Kurulu gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte, WhatsApp hakkında verdiği kararı açıklarken uygulamanın 3.2 milyon dolar cezaya çarptırıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara bakıldığında WhatsApp uygulamasının, kendi kullanım koşullarının ihlal edildiğini ve kişisel verilerin Facebook ile paylaşıldığını dile getirdi.


Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcı bulunan WhatsApp uygulaması, 2016 yılının Ağustos ayında kullanım koşullarında değişikliğe giderken bu koşulları yenilemişti. Yeni kullanım koşullarını uygulamaya girmek isteyen tüm kullanıcılara gönderen uygulama, yeni kullanım koşulları sözleşmesini zorunlu bir hale getirmişti.


İtalya Rekabet Kurulu WhatsApp'ın bu sebepten ötürü cezalandırıldığı, kullanım koşullarını değiştirip kullanıcıların uygulamayı kullanmak için bu koşulları kabul etmek zorunda bırakılmasının yasaları çiğnediğini belirtti.


Facebook tarafından WhatsApp'ı satın aldığı dönemlerde yapılan açıklamada kesinlikle iki uygulama arasında bilgi paylaşımı yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak fikrini değiştiren Facebook'un bu sebepten ötürü sadece başının belaya İtalya'da girmeyeceğini söyleyebiliriz. Zira 15 Mayıs yani yarın konuyla ilgili bir mahkemede Hindistan'da gerçekleştirilecek.

 

 

 

Whatsapp