Western Digital, Sandisk'i satın aldı

Depolama teknolojileri alanında faaliyet gösteren Western Digital, Sandisk'i bünyesine kattı.

Teknoloji dünyasında mücadele eden firmalar, diğer firmaları bünyelerine katarak daha da büyümeyi amaçlarken, bu sayede pazar paylarını da arttırarak, rakiplerine karşı daha avantajlı bir hale gelmek istiyorlar.

Geçtiğimiz dönemde bir çok yüksek bütçeli satın almalar karşımıza gelmişti ve bunlardan en yenisi Western Digital ve Sandisk arasında gerçekleşti. Depolama teknolojileri alanında dünyanın en büyüğü olarak adından söz ettiren teknoloji devi Western Digital, Sandisk'i satın alarak bünyesine kattı.

Western Digital, bir süredir devam eden satın alma ile ilgili devam eden sürecin sonladığını ve Sandisk'in Western Digital tarafından satın alındığını duyurdu. Bu satın almanın Western Digital'e maaliyetinin ise 19 milyar dolar seviyesinde olduğunu da belirtelim.

Western Digital genellikle HDD ve SSD gibi ürünlerle pazarda yer alırken, Sandisk ise USB bellekleri ve flaş bellek kartları ile piyasa da önemli bir yere sahip. Ayrıca şunu da belirtelim. Sandisk sadece bu ürünlerle de yetinmezken, Nvidia ve Apple gibi dev firmalar için OEM bellek ürünleri de geliştiren bir firma.

12 Mayıs itibari ile tüm formaliteler tamamlanacak ve Sandisk, Western Digital bünyesinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Sandisk'in CEO'su Sanjay Mehrotra yaptığı açıklama ile Western Digital bünyesinde, bu büyük firmanın başarısına katkı sağlama için sabırsızlandıklarını diler getirdi.

Whatsapp