VPN Nedir? Ne İşe Yarar? (Ücretsiz Hediye VPN Çekilişi)

VPN hem internetteki her içeriği özgürce keşfedebilmenizi sağlayan hem de bunu yaparken internet bağlantınızı gizleyen ve şifreleyen bir teknolojidir.

VPN Nedir?

VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar?  VPN (Sanal Özel Ağ), dijital dünyada size anonimlik sağlar ve cihazınızın küresel internet ile olan çevrimiçi iletişimini şifreleyerek internet bağlantınızı güvende tutar.  

VPN ile IP Adresi Değiştirme 

VPN programları genellikle IP adresini değiştirmek ve erişime engelli web sitelere giriş yapmak için kullanılır. IP adresi nedir? IP adresiniz cihazınızın küresel internet ile sorunsuz bir şekilde veri paketi alışverişi yapabilmesini sağlayan ve internet servis sağlayıcınız tarafından cihazınıza atanan bir seri rakamdır.

VPN programı ile IP adresiniz nasıl değişir? VPN programını bilgisayarınıza veya benzeri bir cihazınıza indirip kurduktan sonra aktifleştirdiğinizde başka bir fiziksel konumda bulunan cihaz üzerinden internete bağlanırsınız. Bu cihazın IP adresi farklı olduğu için IP adresiniz değişir ve gerçek IP adresiniz maskelenir.  

VPN ile Sınırsız İnternet?

VPN programı ile IP adresiniz değiştiği için sınırsız internet ile tanışmanız mümkün. Sınırsız internet dijital dünyadaki her web site ve servise; her içeriğe özgür bir şekilde ulaşabilmeniz demektir. Kullandığınız VPN programı sınırsız bant genişliği de sağlıyorsa, sınırsız interneti sınırsız bir şekilde keşfedebilmeniz mümkün.  

VPN ile Netflix’in hizmet verdiği ülkelerdeki bütün kütüphanelerine ulaşmanız mümkün. Netflix içerikleri hizmet verdiği ülkelerde aynı değildir. Netflix yaklaşık olarak 200 ülkede hizmet vermektedir. Netflix Türkiye ve diğer ülke içerikleri aynı değildir. VPN ile sanal konumunuzu değiştirerek diğer ülkelerde yayınlanan film ve dizileri izlemeniz mümkün.

VPN programlarını kendi ülkenizde erişime engelli web site ve servislere ulaşmak için kullanmanın yanında ülkenizde mevcut olmayan içeriklere de ulaşmak için kullanabilirsiniz.

VPN ile Güvenli İnternet

VPN programı kullandığınızda kişisel veri ve bilgilerinizin çalınacağını mı düşünüyorsunuz? Ücretsiz VPN programları ile böyle bir siber saldırıya maruz kalabilirsiniz fakat iyi bir VPN servisi ile bu mümkün değil. Ücretsiz VPN programlarında kişisel veri ve bilgileriniz gelir amaçlı kaydediliyor ve üçüncü partilere satılıyor olabilir. Bir siber güvenlik şirketi olan ExpressVPN, ücretsiz olan yazılımlarda gelir kaynağının kullanıcıların kişisel veri ve bilgileri olabileceğinin altını çiziyor.

VPN Nedir

VPN programları ile internete bağlanmak güvenli midir? Kullandığınız VPN programı sunucularında kayıt tutmuyorsa, evet! VPN programları internet bağlantınızı şifrelediği için aslında siber saldırılara karşı kendinizi korumuş olursunuz. Ortadaki adam (MitM) veya Dağıtık Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarından VPN kullanarak kendinizi korumanız mümkün.  

Siber saldırılar haricinde internet aktivitelerinizin başta internet servis sağlayıcınız veya ağ operatörünüz tarafından görülmesini istemiyorsanız VPN harika bir çözüm!

VPN ile bağlantınız şifrelendiği için seyahat ederken kaldığınız otelde, gittiğiniz havaalanında veya alışveriş merkezinde bağlandığınız Wi-Fi ağının şifreli veya şifresiz olması bile sizin için bir problem yaratmayacaktır. VPN internet bağlantınızı şifrelediği için herhangi bir üçüncü parti çevrimiçi aktivitelerinizin içeriğini göremediği gibi bağlantınızı da fark etmeyecektir.  

Chrome İçin VPN 

Tarayıcınızda VPN eklentisi kullanıyor musunuz? VPN eklentisi HTTPS Everywhere eklentisi gibi işlev görür fakat IP adresinizi de gizler. VPN eklentisi ile ziyaret ettiğiniz web sitelerin HTTPS yani Güvenli Hipermetin Transfer Protokolü kullanan versiyonuna giriş yaparsınız.

Ortadaki adam (MitM) gibi saldırılara web siteler üzerinden de uğrayabileceğinizi unutmayın. Tarayıcınızı güvenli hale getirerek web siteler ile olan iletişiminizi güvenli hale getirebilirsiniz.

VPN programları internet bağlantınızı gizler ve güvende tutar. VPN programlarını internette anonim olmak ve siber saldırılardan bağlantınızı korumak için kullanabilirsiniz.

Whatsapp