Vodafone, VoWiFi teknolojisini kullanıma sunuyor

Vodafone tüm dünyada aktif olarak kullanılan Wi-Fi üzerinden arama (VoWiFi) özelliğini, ülkemizde aktif olarak kullanıma sundu.

Ülkemizde ilk etapta Turkcell tarafından kullanıma sunulan Wi-Fi üzerinden arama (VoWiFi) teknolojisine artık Vodafone aboneleri de merhaba demeye hazırlanıyor. Hattınızın çekmediği yerlerde Wi-Fi bağlantınızı kullanan SIM karınız, bu hizmet sayesinde çok daha yüksek ses kalitesiyle birlikte hizmet sunmayı başarıyor.


Vodafone VoWiFi olarak isimlendirilen bu servisi ülkemizde ilk olarak 2015 yılında test etmişti. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy Türkiye'nin en geniş HD cihaz portföyüne sahip olan operatörün Vodafone olduğunu ve müşterilerine en son teknoloji ile hizmet vereceklerinin altını çizdi.


Aksoy konuşmasının devamında şunları söyledi: ''Vodafone’un tüm dünyada telekomünikasyon sektöründe teknolojik gelişmelere öncülük eden bir şirket olarak abonelerine kesintisiz hizmet deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir. Bizde Türkiye'de bu hizmeti sunarak Vodafone abonelerinin WiFi olan her yerde yüksek kalite ses hizmeti almasını sağlayacağız.''

VoLTE teknolojisi nasıl kullanılır?

LTE teknolojisini destekleyen bir cep telefonu ile bir SIM kartınızın olması gerektiğini unutmayın. Bu işlemler ardından operatörünüzü arayarak VoLTE teknolojisini aktif hale getirmesini talep edebilir ve sizde cihazlarınızdan bu teknolojinin kullanımına izin verebilirsiniz.

VoLTE (Wi-Fi ile Arama)  nedir?

VoLTE kelimesi Voice over LTE’nin kısaltması olarak karşımıza çıkıyor. Wi-Fi ile entegre olan bu sistem bizlere pürüzsüz ve kaliteli sesli görüşmeler sağlayacakken, görüşme esnasında yaşanan ani kesilmelerinde böylelikle önüne geçilmiş olunuyor. Bu teknoloji sayesinde görüşmelerdeki ses kalitesi HD+ düzeyine çıkartılmış oluyor.

VoLTE ile birlikte konferans görüşmeleri de bir adım ileriye taşınırken, artık toplu şekilde ve görüntülü olarak yapılabiliyor. Ayına anda veri ve ses kullanıma imkan sağlayan bu teknoloji sayesinde telefonla görüşme yaparken arka planda dosya indirimi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Whatsapp