Vodafone Hollanda, 2020'de 3G ağına son verecek

Vodafone Hollanda aldığı kararla birlikte ülke de 3G ağ alt yapısının 2020 yılında sona ereceğini ve 1 Ocak 2020 itibariyle 4G ağ alt yapısına sadece destek sağlanacağını açıkladı.

Küresel pazarın dünyadaki en popüler GSM operatörü isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Vodafone, aldığı çarpıcı kararı açıkladı. ABD'de 2G teknolojisine sunulan desteğin ardından dünyada neredeyse kullanılan en eski ağ bağlantı biçimi artık 3G olmaya başlarken, Vodafone Hollanda aldığı kararla 3G alt yapısına desteği sonlandıracaklarını duyurdu.

Vodafone Hollanda'nın aldığı karara baktığımızda, bu kararın oldukça şaşkınlık verici olduğunu söylersek pek hata yapmayız. Çünkü Hollanda'daki GSM kullanıcılarını ele aldığımızda, 4G ağ alt yapısı genişliğini kullananların ülkede 3G ağ alt yapısını kullananlara göre çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Bu kararla birlikte ülkedeki 4G LTE ağını kullananların sayısında artış gözlemlenmesi beklenilirken, 2G ağ alt yapısının ülke genelinde kullanıma devam edeceği de belirtildi. Bu kararla birlikte Vodafone Hollanda ülke genelinde 2G ağ alt yapısını sadece arama ve mesajlaşma gerçekleştirecek olanlar için 4G LTE ağını ise internete bağlanmak isteyenlerin kullanacağını belirtti.

Henüz aktif olarak kullanılan bir çok cihazda 4G LTE ağ alt yapısına destek sunulmazken, ülke genelinde alınan bu kararla birlikte cihaz değişim bakımında da ülkede hareketlilik yaşanacakı düşünülüyor.

Whatsapp