Vodafone Call+ ve Message+ Uygulamaları Duyuruldu

Vodafone, 4.5G RCS teknolojisi ile çalışan iki yeni uygulaması Call+ ve Message+ uygulamalarını duyurdu.

Türkiye’nin Nisan ayı itibariyle 4.5G teknolojisini kullanmaya başlaması ile operatörler de bu alt yapıyı kullanan yeni servis ve uygulamalarını kullanıma sunmaya başladı. Ülkemizde dijital dönüşüme liderlik etme ilkesi ile faaliyet gösteren Vodafone da bugün iki yeni uygulamasını duyurdu. 

Yeni nesil arama uygulaması “Vodafone Call+” ile kullanıcılar, arama öncesinde aradıkları kişiyi hangi konu ile ilgili aradıklarını ve aramanın önem derecesini iletebiliyor. Arama ile ilgili bir fotoğraf ve konum bilgisi gibi içerikleri önceden gönderebiliyorlar. Böylece aranılan kişinin yoğunluğundan dolayı açamadığı telefonlara önem derecesine göre açılma imkanı sağlanıyor.

“Vodafone Call+” uygulamasının sağladığı avantajlardan bir diğeri ise normal bir aramayı istenildiği an görüntülü konuşmaya dönüştürebilmesi olarak dikkat çekiyor. Uygulamanın sunduğu bu özellik sayesinde Vodafone aboneleri, normal bir telefon konuşmasını görüntülü konuşmaya dönüştürebiliyor; fotoğraf, video, sesli mesaj, konum ve kontakt bilgileri paylaşabiliyor. Böylece sıradan bir telefon konuşması yerine zengin içerikli bir paylaşımda bulunulabiliyor.

Telefon konuşması sona erdikten sonra da paylaşılan içeriklerin özetini çıkaran uygulama, kullanıcılara konuşmanın hemen sonrasında bunların bir özetini sunuyor. Uygulama ile telefon konuşması sona erdikten sonra iki tarafın da paylaştığı tüm içerikler bir ekranda kullanıcıya aktarılıyor. Böylece paylaşılan hiçbir bilgi kaybolmadan kolay erişilebilir bir yerde saklanmış oluyor.

Whatsapp