VLC medya oynatıcısı, Huawei markalı telefonlara yüklenemeyecek

Android dünyasının en popüler ismi olarak karşımıza çıkan VLC medya oynatıcısı, artık Play Store üzerinden Huawei markalı telefonlara indirilemeyecek.

Mobil dünyanın en çok tercih ettiği medya oynatıcı uygulaması olarak karşımıza çıkan VLC medya oynatıcısı, aldığı ilginç kararla birlikte bundan böyle Huawei markalı telefonlara indirilemeyecek. VLC medya oynatıcısının yapımcı şirketi olan VideoLAN tarafından alınan bu karar çok kısa süre içerisinde uygulanmaya başlayacakken, bu kararın nedeni olarak ise uygulamaya markaya ait telefonlardan gelen gereksiz ve olumsuz puan ile yorumların olması olarak gösteriliyor.

Uygulamanın yapımcısı gerçekleştirdiği tespit ile birlikte Huawei markasını taşıyan akıllı cep telefonu kullanıcılarının uygulamaya gereksiz olarak 1 puan verdiği ve olumsuz yorumlarda bulunduğu belirtiliyor.

Kullanıcıların çok önemli bir kısmı yorumlamasında uygulamanın arka planda çalışmaması nedeniyle olumsuz görüşlerde bulunduğunu belirtirken, VideoLAN ise durumun Huawei'den kaynaklı olduğunu ve şirketin politikası gereğince uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermedikleri görüşünü savunuyor. Huawei'nin gerekli izni vermediği taktirde uygulamanın yeniden Google Play Store'a eklenmesi beklenmezken, uygulamanın sadece güncel APK dosyasını bularak telefonlarınıza indirebileceksiniz.

Arka planda çalışan uygulamaların cihazlara gereksizce bir yük yüklediğini ve batarya tüketimini azalttığını öne sürerken, bu özelliği kullanıma sunmayacağını belirtiyor. Takip edilen yola baktığımızda iki firmanın da kararlarından vazgeçmeyeceğini ve kısa süre içerisinde VLC medya oynatıcısının yeniden Play Store uygulama mağazasına yüklenmesini beklemediğimizi söylemeliyiz.

Whatsapp