VLC 3.0, 4K ve 8K oynatma desteğine sahip

VLC Player yeni güncellemesi v3.0 ile birlikte, uygulamaya 4K ile 8K görüntü oynatma desteğiyle güncelledi.

VideoLAN tarafından geliştirilen ve yazılım dünyasının en önemli nimetleri arasında gösterilen popüler ücretsiz medya oynatıcı VLC Player, bir dönemler bilgisayar kullanıcılarının en önemli tercihi olarak karşımıza çıkıyordu. Son yıllarda akıllı telefon ile tablet bilgisayarlarda da popüler şekilde kullanılmaya başlanılan uygulama, bu doğrultuda ardı ardına aldığı güncelleme ile birlikte daha kullanılabilir bir hale kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde iPhone X desteği için güncellenen uygulama, bu sefer yeni özelliklerle çok daha stabil bir hale kavuşmayı başardı. Kullanıcılara sunulan bu yeniliklerin yanı sıra uygulama da görülen hataları gideren VLC 3.0 güncellemesi, 8K çözünürlük ile HDR video desteğini bünyesine kazandırdı. 360 derece ve 10 bit videonun yanı sıra 3D ses desteğine de artık sahip olan uygulama, donanım hızlandırma özelliğini varsayılan olarak aktifleştirilmiş hale getirdi.

Ağ üzerinde bağlı olan diskler ve NAS cihazları görüntüleyebilen uygulama, Chromecast aracılığıyla diğer cihazlara görüntü aktarımına imkan tanırken kullanıcı arayüzünde de ufak dokunuşlar gerçekleştirildi. VLC Player 3.0 macOS, Linux, Android, iOS, Windows, Android TV, Apple TV ile Chrome OS gibi oldukça önemli platform zenginliğine sahip olduğundan söz edebiliriz.

Whatsapp