Vivo'nun Ekran Üstü Parmak İzi Demo Videosu Ortaya Çıktı 

Vivo, Qualcomm'un yeni ekran üstü parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanan ilk üretici olmaya hazırlanıyor. Bugün Vivo'nun ekran üstü parmak izi teknolojisini gösteren yeni bir video ortaya çıktı.

Görüntülü parmak izi algılama teknolojisini kullanma noktasında hem Samsung hem de Apple'ı bir araya getiren sayısız söylentinin ardından , teknolojiyi Qualcomm'la işbirliği içinde ilk kez duyuran Çin merkezli telefon üreticisi oldu. Prototipin kısa bir videosu sahte de olsa paylaşıldı. Elbette bu video, kalitesiz bir video ve birkaç saniye uzunluğundaydı. Bugün ortaya çıkan video ise yaklaşık 2 dakika uzunluğunda. 

https://www.youtube.com/watch?v=FxlsVbYS2jY

Prototipin parmak izini öğrenme süreci, son zamanlarda gördüğümüz diğer parmak izi tarayıcıları ile kıyaslandığında biraz daha uzun sürüyor. Telefona parmak izinizi tanıtırken, taramayı kaydetmesi neredeyse iki saniye sürüyor. Telefon parmak izi tanıma moduna alındığında parmak yerleştirme işlemi biraz daha hassas olmak zorunda. 

Videodaki şahıs, parmağını başka yerlere ve hatta tanımlanan tarama alanının yarısına bile indirmeye çalışıyor. Parmak izi tanımladığında, parmak izi tarayıcısında daha hızlı bir taramanın mümkün olup olmadığını anlamak için bir kaç deneme yapılıyor. Birkaç denemeden sonra, sensöre kısa bir parmak basma işlemi ile telefonun kilidini açabiliyor.

Geçen hafta, vivo YouTube kanalında sensörün özelliklerini gösteren bir video yayınladı ve ultrasonik sinyalleri kullanarak, OLED ekran panelinin altındaki sensöre parmak izinizi ileten piezo elektroniği teknolojisini kullandığını belirtti. Bu videoyu aşağıda görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=zAp7nhUUOJE

Whatsapp