Vivo X9 ve X9 Plus akıllı telefonlar 16 Kasım tarihinde resmi olarak duyurulabilir

Vivo X9 ve X9 Plus akıllı telefonlar bu ay ortasında düzenlenecek olan etkinlikle resmi olarak duyurulabilir.

Bu sene yükselişini sürdüren önemli Çinli akıllı telefon üreticilerinden olan Vivo, iki önemli cihazını sunma arifesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Firmanın yeni sunacağı cihazlardan birisi Vivo X9 olacak ve ayrıca firma bu akıllı telefonun daha büyük ekranlı bir versiyonunu da Vivo X9 Plus adı ile gün yüzüne çıkartacak.

Vivo'nun bu yeni akıllı telefonu teaser görseller ve yeni posterler üzerinden gelen bilgilere göre 16 Kasım tarihinde düzenlenecek olan bir etkinlikle resmi olarak tanıtılacak.

Bu cihazlar hakkında bir süre önce gelen önemli bir iddia 20MP + 8MP olmak üzere çift ön kamera içerecekleri yönündeydi. Geçtiğimiz günlerde Vivo tarafından yayınlanan bir teaser bu iddiayı doğruluyor. Özellikle son dönemde Çinli firmalar Selfie tutkunları için tasarlanmış cihazları sunarken, Vivo X9 ve X9 Plus da önemli bir seçenek olarak bu cihazlar arasına katılabilir.

Vivo X9 akıllı telefon gelen bilgilere göre Gorilla Glass 5 destekli ekran ile pazara sunulacak. Qualcomm tarafından geliştirilen ve kısa süre önce resmi olarak duyurulan sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 510 grafik işlemcili Snapdragon 653 yonga setinden güç alacak olan Vivo X9 akıllı telefonun istem belleği 6GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak geliyor.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olan akıllı telefonun büyük versiyonu Vivo X9 Plus da benzer tasarım içerecek.

Whatsapp