Vivo X20 Plus UD, 25 Ocak'ta Satışa Sunulacak

Dünyanın ilk ekran üzeri parmak izi tarayıcı sensörüne sahip akıllı telefonu olan vivo X20 Plus UD, 25 Ocak tarihinde satışa sunulacak.

Ekran altındaki parmak izi tarayıcısıyla birlikte CES 2018'de görücüye çıkan Vivo X20 Plus UD, tanıtımın ardından sadece üç gün sonra TENAA üzerinde ortaya çıkmıştı, ardından fiyat ve satışa çıkış tarihi bilgileri de Twitter'da sızdırıldı. Twitter'daki popüler haber kaynaklarından biri olan Zyad Atef, telefonun 25 Ocak tarihinde satışa sunulacağını ve 3.998 CNY (625 $ / 510 €) fiyat etiketine sahip olacağını iddia ediyor.

Vivo X20 Plus UD, 18:9 en-boy oranına sahip 6.43 inçlik Super AMOLED ekranı ile normal Vivo X20 Plus modeline benziyor. İki akıllı telefon arasındaki tek fark ise Vivo X20 Plus'ın arka tarafında yer alan kare formlu parmak izi okuyucu sensörün artık ön tarafta ekranın altında yer alması. 

Vivo X20 Plus UD akıllı telefon ilk olarak CES 2018 Tüketici Elektroniği Fuarında görücüye çıkmıştı. Ekranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucu biraz daha yavaş çalışıyor ancak hassasiyet ve tanıma konusunda gerçekten çok başarılı olduğu belirtiliyor. Teknolojiyi geliştiren şirket olan Synaptics'e göre, gerçek tarayıcı OLED aracılığıyla sensörün olduğu bölümü aydınlatıyor, parmak izini okuyor ve kullanıcı kimliğini doğruluyor. 

Whatsapp