Vivo V5 ve V5 Plus, 20MP Ön Kamera ile Geliyor

Vivo'nun iki yeni selfie odaklı akıllı telefonu hakkında bilgiler geliyor. Vivo V5 ve V5 Plus'ın 20MP ön kamera ile geleceği ortaya çıktı.

Çin merkezli üretici Vivo'nun V3 ve V3 Max telefonları, bu yılın başlarında piyasaya sürüldükten sonra kendi segmentinde oldukça popüler oldular. Bununla birlikte, akıllı telefon pazarında işler olağanüstü bir hızda ilerliyor ve Çinli ürrtici, pazarda etkin kalmak istiyorsa, genç yaşlarına rağmen her iki cihazın da güncellenmesi gerekiyor.

Söz konusu güncelleme büyük olasılıkla yeni Vivo V5 ve büyük kardeşi V5 Plus (görünüşte Max adı artık kullanılmayacak) ile gelecek. Bu iki cihaz hakkında bazı söylentiler ortaya çıkmış fakat  net bilgiler gelmemişti. Şimdi, bugün ortaya çıkan yeni bir sızıntı, her iki cihazın da 20MP kusursuz bir ön kamera ile geleceğini gösteriyor. Bu bilgi doğru çıkarsa Vivo kesinlikle büyük bir selfie deneyimi sunacak iki akıllı telefon üzerinde çalışıyor diyebiliriz. 

Her iki el cihazın Funtouch OS 2.6 ve Android 6.0.1 Marshmallow ile kutudan çıktığı söyleniyor, bir süre önce Android Nougat güncellemesi ile geleceği de iddia edilmişti. Maalesef, V5 Plus hakkındaki tüm bilgi bu kadarla sınırlı.

Buna göre, Vivo V5 daha önceki V3 Max'ın boyutunda 5.5 inçlik bir HD ekranla donatılmış olacak ve potansiyel olarak V5 Plus da daha büyük bir panele sahip olacak. Cihazlar arasındaki benzer özellikler Snapdragon 652 yonga seti, 4GB RAM, 32GB genişletilebilir dahili depolama alanı oluyor. AK4376 Hi-Fi ses yongasına sahip olan Vivo V5 ve V5 Plus, elbette standart sensörler ve Wi-Fi, GPS, GLONASS, Acelerometer, Işık, Yakınlık ve E-pusula sensörü gibi bağlantı seçeneklerini destekliyor. 

Vivo V5, dual sim ve dual Standby özelliklerine sahip ve aynı zamanda hem FDD-LTE hem de TD-LTE bantlarını destekliyor ve son olarak 3.000 mAh bataryadan güç alacak. Vivo V5 dış görünümü olarak, 153.8 x 75.5 x 7.55 mm ölçüsünde Altın veya Rose Altın renkte bir metal gövdeile birlikte geliyor. Akıllı telefon, 154 gramlık ağırlığa sahip olacak. 

Vivo V5, 15 Kasım tarihinde Hindistan'ın Mumbai kentinde tanıtılacak. Çinli üretici aynı zamanda Çin'de 16 Kasım tarihinde de Vivo X9 ve X9 Plus tanıtımını yapacak. Bu telefonlar da V5 modellerine oldukça benzeyecek fakat ön kamera konusunda bir adım daha ileri gidecek, 20MP ve 8MP dual Ön kamera ünitesine sahip olacaklar. 

Whatsapp