Vivo NEX, dışarıdan gelen darbelere ne kadar dayanıklı?

Çin merkezli Vivo firması tarafından geliştirilen NEX isimli akıllı cep telefonunun ön kamerası dayanıklılık testinde muhteşem sonuçla karşımıza çıktı.

Akıllı telefon dünyasında adından son dönemlerde sıkça söz ettirmeyi başaran Çin merkezli Vivo firması, NEX olarak adlandırdığı tam dokunmatik ekranlı akıllı telefon modeliyle birlikte karşımıza çıkmıştı. Öncü tasarımı ve sürgülü olan ön kamerasıyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başaran cihaz, şık tasarımı ve teknik özellikleriyle tüketiciler tarafından beğenilse de dışarıdan gelen darbelere ne kadar dayanlıklı olduğu merak ediliyordu.

Cihazın tanıtıldığından ve satışa sunulduğundan beri herhangi bir inceleme videosu kamuoyu ile paylaşılmazken, kısa süre öncesinde gerçekleştirilen paylaşımla birlikte cihazın dayanıklılığı gözler önüne serildi. Oval bir masaya sabitlenen 8 adet farklı Vivo NEX modelinin ön kamera paneli açılırken, sonra ise bu cihazların özçekim kamerasına 40 kilogram ağırlığındaki bir cam konuluyor.

40 kilogram ağırlığındaki bu cam cihaz başına 5 kilogram yük bindirirken, daha sonra bunu yeterli görmeyen firma bu camın üzerine birde balet çıkartıyor. 50 kilogram ağırlığındaki baletin çıkmasıyla birlikte cihaz başına yüklenen yük 11.25 kilograma çıkarken, daha sonra ise bu ağırlık periskop kamera üzerine yükleniyor. 

Cam üzerinde ise hiç korkmadan ve acımadan zıplayan balet yaklaşık olarak 60 kilogramlık ekstra daha yük yüklerken, cihazların kamerasının yükü 150 kilograma kadar çıkıyor. Buda cihaz başına 18 kilo 750 gram ağırlık anlamına gelirken, cihazların kamerası herhangi bir sorun taşımadan bu ağırlığı taşıyabiliyor.

Whatsapp