Vivo, CES 2018'de Ekrana Entegre Parmak İzi Tarayıcılı İlk Telefonu Tanıtacak

Vivo, ekran üzeri parmak izi tarayıcıya sahip ilk akıllı telefonu duyuracağı CES 2018 etkinliği için tanıtım görselleri yayınlamaya başladı.

CES 2018 (Tüketici Elektroniği Fuarı), yarın Las Vegas'ta başlayacak. Popüler teknoloji fuarında birçok şirketin önemli duyurular yapması ve ilk kez bu yıl tüketicilerin kullanımına sunulacak olan yeni teknolojiler duyurması bekleniyor.

Bu şirketlerden biri de Vivo olacak ve Vivo bugün yeni bir parmak izi okuyucu teknolojisine sahip akıllı telefonunu 10 Ocak tarihinde CES 2018 etkinliğinde duyuracağını açıkladı. Vivo, Twitter’da yaptığı paylaşımında, yeni parmak izi teknolojisini tanıtacağını açıkladı. Paylaşılan tanıtım görseli ise şirketin CES 2018 etkinliğinde tanıtacağı yeni teknolojinin ekrana entegre parmak izi okuyucu olduğuna işaret ediyor. 

Uçtan uca çerçevesiz ekran tasarım trendinin ana hatlarıyla giderek daha popüler olduğu göz önüne alındığında, ekran üzeri parmak izi sensörlerine olan talep de çok fazla. Bunun nedeni, arka tarafa yerleştirilen parmak izi sensörlerinin çoğu kullanıcı tarafından hoş karşılanmaması ve akıllı telefonların kilidini açmak için kullanım kolaylığı sağlamaması gösteriliyor. .

Synaptics, akıllı telefonlar için Clear ID FS9600 optik gösterge parmak izi sensörünü piyasaya sürmüş ve böylece parmak izi sensörü teknolojisinde bir dönüm noktası daha aşılmış olmuştu. Bu özel parmak izi sensörü, ıslak, soğuk ve kuru parmak izlerini algılama kabiliyeti taşıyor. Ayrıca dayanıklı ekran camları altında daha güvenli olduğu ve su ve çizilmeye karşı da daha fazla koruma sağlandığı belirtiliyor. 

Synaptics'in yeni teknolojisi, uyarlanabilir parmak izi şablon eşleştirme, kimlik doğrulama ve anti-spoof teknolojisi gibi ek güvenlik özelliklerine de sahip. Clear ID, AES şifreleme ve ECC kimlik doğrulaması ile entegre çalışıyor. 

Whatsapp