Vivo, AI Destekli Süper HDR Özelliğini Duyurdu

Vivo'nun bir sonraki raki amiral gemisi de oldukça etkileyici kamera özelliklerine sahip olacak gibi görünüyor.

Çin merkezli üretici vivo, gelecekteki Vivo akıllı telefonlarında kullanıma sunulacak olan yeni AI destekli "Süper HDR" özelliğini duyurdu. Buradaki amaç, HDR performansını artırmak ama aynı zamanda yapay zeka kullanarak görüntüleri daha doğal ve daha az işlenmiş hale getirmek.

Super HDR, aynı anda 12 görüntü çekimi yapıyor ve mükemmel bir tek görüntü için bunların hepsini birleştiriyor. Daha fazla sayıda görüntü kullanmak, kameranın görüntü işleme üzerinde daha iyi bir kontrole sahip olmasını sağlıyor. Kamera, görüntünün farklı kısımlarını tanımlamak için sahne algılamayı kullanıyor ve görüntü işleminin nasıl uygulanacağına karar veriyor. Örneğin, insanları ve aynı zamanda gökyüzü, bulutlar, kayalar, ağaçlar, vb. gibi diğer nesneleri de çerçevede tanımlayabiliyor ve bunlara doğru şekilde tanımlama yapabiliyor. 

Vivo'nun açıklamasına göre, Super HDR destekli kamera ile çekilen görüntüler sonuç olarak sadece dengeli ve düzgün pozlanmış bir görüntü olmakla kalmıyor, aynı zamanda ton eşlemeli HDR görüntülerin çoğunun aşırı işlenmiş ve doğal olmayan görüntüsünden de uzak görünüyor.

Vivo'nun paylaştığı Süper HDR görüntü örnekleri, oldukça etkileyici görünüyor. Bu arada, tüm fotoğrafların ecıf datalarında, Adobe Photoshop'un verilerinin bulunması dikkat çekerken, görüntülerde ne kadar değişiklik işlemi yapıldığını bilmek imkansız. 

Şu an itibariyle, Vivo'nun duyurusunu yaptığı Süper HDR özelliğinin hangi cihazda ilk olarak kullanıma sunulacağı ve ne zaman piyasada olacağı hakkında hiçbir bilgimiz yok.

Whatsapp