Vertu'nun kapısına alacaklılar dayandı, iflas edebilir

Türk iş adamı Hakan Uzan tarafından kısa bir süre öncesinde satın alınan lüks telefon üreticisi Vertu'nun, iflas eşiğine dayandığı iddia ediliyor.

Muhteşem akıllı cep telefonları üretmese de, dünyanın en pahalı cep telefonlarını üreten Vertu iflas bayrağını çekme noktasına geldi. Çok kısa bir süre öncesinde Türk iş adamı Hakan Uzan tarafından satın alınan marka, dünyanın en önemli mücevher evleriyle ortak olarak çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde 2 binden fazla kral ile kraliçeye taç üreten Fransa'nın değerli mücevher evi Boucheron ile Signature Cobra Limited Edition isimli cep telefonu hazırlayan şirket, bu telefonu 1.3 milyon Türk Lirası karşılığında satışa sunarken cihazı alacaklara kargoyu helikopterle yollayacağını belirtmişti. Hakan Uzan yönetimi sonrasında şirketin ilk ürettiği model olan Signature Cobra Limited Edition henüz bir adet bile satamadı.

Bunun üzerine birde şirketin eski vergi borçları ortaya çıkarken, yine şirketin eski CEO'su olan Gary Chen ise Hakan Uzan'dan 61 milyon dolar alacağı olduğunu ve alamadığını ortaya sürdü. Hakan Uzan ise bu borcu şirketin geçmişteki 165.5 milyon dolarlık vergi ve fatura borcu olduğu nedeniyle ödemediğini açıklarken, iki tarafında birbiriyle mahkemelik olması bekleniliyor.

Herhangi bir ödeme gerçekleştiremeyen şirketin yaşanılan bu sıkıntıdan ötürü 200 kişinin işine son verdiği belirtiliyor.  Bakalım bu durum nasıl çözülecek, mahkemeye başvurulduğunda haklı olarak gösterilen taraf kim olacak?

Whatsapp