Vertu yenilikçi teknolojiler ile kullanıcı kitlesini arttırmayı amaçlıyor

Vertu Çin menşeli teknoloji devi TCL Communication ile el sıkışarak, daha yenilikçi telefon tasarımlarının altına imza atmayı amaçlıyor.

2017 yılının Mayıs ayı itibariyle Türk iş adamı Murat Hakan Uzan tarafından satın alınan Vertu firması, 1.3 milyon TL karşılığında olan Signature Cobra isimli telefonunun tanıtımını gerçekleştirmişti. Dört bir yanı başarılı taşlarla bezenmiş olan bu cep telefonu, teknik özellik bakımından ise neredeyse mesaj gönderme ile arama işlemi dışında hiç bir işe yaramıyor.

Ancak Hakan Uzan firmanın bu görünümünü değiştirerek, artık daha akıllı cep telefonu modelleri ve talep doğrultusunda gerekirse çok daha fazla lüks taşlarla bezenmiş bir telefon üretmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda Çin merkezli teknoloji devi TCL Communication ile el sıkışan Vertu, önümüzdeki süreçte kendisi için 30.000 adet cep telefonu üretmesini istedi.

40 milyon dolar değerinde olan bu anlaşma ile birlikte Vertu'nun çok daha yenilikçi bir yüze kavuşacağı iddia edilirken, Vertu’nun Paris'teki yeni kurumsal ofisinde açıklamalar gerçekleştiren Hakan Uzan; '' Bu anlaşma bizim için oldukça önemli bir yatırım. Vertu ortaklığının birçok yeni anlaşmaların altına imza atmasını ve artık pazarda yenilikçi isimler arasında yer almasını amaçlıyoruz.'' dedi.

 

Bu anlaşma ile birlikte ortaya lüks taşlarla bezenen akıllı cep telefonu modellerinin çıkması beklenilirken, bu modellerin 2017 yılı sonuna kadar tanıtılması ve firmayı dünyanın dört bir yanında lüks telefon pazarının bir numaralı ismi konumuna taşıması bekleniliyor. Bakalım Vertu geliştireceği lüks akıllı telefonlarıyla birlikte, zenginlerin ilgisini üzerine çekmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp