Verizon önümüzdeki yıl, 5G hazırlıklarına başlıyor

ABD'nin en popüler GSM operatörlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Verizon, önümüzdeki yıl itibariyle 5G teknolojisi için hazırlıklara başladığını duyurdu.

Küresel pazardaki en popüler GSM operatörlerinden birisi olan ve Amerika'da telekomünikasyon ile internet şirketi olarak görev yapan Verizon firması, 2018 yılında 5G hizmetine geçiş yapmak için kollarını sıvamaya başladı. Firma bu yeni internet alt yapısına gerçekleştireceği geçiş ardından ADSL kullanımında kablolar ortadan kalkmış ve artık yeni bir yapıya geçişmiş olunacak.

Verizon sunduğu 5G hizmetinde fiber kabloları ortadan kaldırmaya başlayacakken, böylelikle herhangi bir kablo bağlanmasına gerek kalmadan direk olarak süper hızlı internet faydalanabilinecek. Tüm dünya çapında ev ADSL'lerinde bu teknolojiye yavaş yavaş yer verileceği düşünülürken, bu geçişin 2020 yılına kadar sürmesi hedefleniyor. Yani daha önce değişen alt yapılarda olduğu gibi sadece mobil internet hızlarında bir değişim gözlemlenmesi değil, tüm internet alt yapısında farklılık görülmesi bekleniliyor.

Bu yapının Türkiye'de de aktif olması beklenilirken, 4.5G baz istasyonlarının uyumluluğu nedeniyle 5G teknolojisine ilk geçiş yapan ülkelerden birisi olmasını beklediğimizi söyleyebiliriz. İnternet hızının 5G teknolojisiyle birlikte 1 gigabite ulaşacağı düşünülürken, hatta CNET yazarları bu teknolojiyle 3.77 Gbps hıza erişildiğinden söz ediliyor.

En hızlı 4G LTE veri hızlarına erişen ülkeler arasında ilk sırada yer alan Türkiye, bakalım 5G teknolojisinde nasıl bir performans ortaya koymayı başaracak.

Whatsapp