Verizon Lumia Icon, Windows Insider Programına Dahil Edildi

Microsoft, Verizon için üretilen Nokia Lumia Icon akıllı telefonu Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi için Windows Insider programına dahil etti.

Microsoft,  Windows 10 Mobile güncellemesini ilk duyulduğunda mümkün olduğunca mevcut tüm cihazlar için bu güncellemeyi sunmaya çalışacaklarını açıklamıştı. Fakat ne var ki Mart atı itibariyle Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlamaya başlayan Microsoft,  Windows Phone 8 işletim sistemi ile pazara sunulan modellerin Windows 10 Mobile güncellemesi dışında tutulduğunu açıkladı. 

2012 yılında Windows Phone 8 ile satışa sunulmaya başlayan cihazlardaki işlemciler rakamsal olarak günümüzdeki işlemcilerle denk gözükse de işlemci çekirdekleri ve mimarileri nedeni ile güncel donanımlara göre optimize edilen yazılımlarda yetersiz kalabiliyor. Buraya kadar her şey anlayışla karşılanabilir. Fakat ne var ki Microsoft'un unuttuğu bir cihaz vardı. O da Verizon için özel olarak üretilen Nokia Lumia Icon oldu. Zira Lumia Icon,  günümüzde Windows 10 Mobile güncellemesini alan Lumia 1520 ve Lumia 930 modelleri ile birebir aynı donanım özelliklerine sahip. 

Lumia Icon,  Lumia 1520 ve Lumia 930'da olduğu gibi Full HD ekran,  Snapdragon 800 yonga seti, 2GB sistem belleği ve 32GB dahili depolama alanı ile 20MP arka kameraya  sahip. Bu özellikler göz önünde tutulduğunda Lumia Icon için Windows 10 Mobile Güncellemesinin yayınlanmamasının anlaşılır hiç bir yanı yoktu. Ve beklenen açıklama Microsoft Windows İşletim Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı Gabriel Aul'dan geldi. Gabriel Aul,  twitter'da yaptığı açıklamada Lumia Icon için değerlendirmelerin devam ettiğini belirtmişti. 

Bugün gelen bilgilerde ise Lumia Icon için Windows 10 Mobile Yapı 14332 sürümü Windows Insider Fast Ring halkasında kullanıma sunuldu. Bu sayede Verizon Lumia Icon akıllı telefonları da Windows 10 Mobile Redstone'un yeniliklerini deneyimleme imkanına kavuşmuş oldu. 

Whatsapp