Uygun Fiyatlı Samsung Galaxy A71 5G Desteğiyle Beraber Gelecek

Gelen son raporlara göre Samsung, uygun fiyata 5G desteği sunacak Galaxy A71 modeli üzerinde çalışıyor.

Gelişen teknoloji ile beraber geçmişte birçok imkansız gibi görünen donanım özelliklerinin günümüzde akıllı telefonlarda yer aldığına şahit oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başlanan 5G teknolojisi şuanda sadece üst seviye bazı telefonlarda gördüğümüz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

SM-A716B model numarası ile bazı raporlarda ortaya çıkan Galaxy A71 modeli Samsung'un 5G teknolojisini uygun fiyata sunduğu ilk akıllı telefon modeli olacak gibi görünüyor. Maliyetlerin düşmesiyle beraber başta Xiaomi gibi Çinli firmalar olmak üzere birçok farklı akıllı telefon üreticisinin 5G teknolojisine orta seviye cihazlarda yer vereceğini düşünüyoruz.

Şimdilik bu konuda ilk adımı atacak firmanın hangisi olacağı bilinmezken Samsung'un bu konuya  SM-A7160 model numarasına sahip Galaxy A71 ile giriş yapması bekleniyor. Kim bilir belkide yeni duyurulan ve 5G desteği sunan Exynos 980 işlemcisini bu telefonda görebiliriz.

Ülkemizde de yoğun bir şekilde mesai harcanan 5G konusu uzun bir dönem daha gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Şuanda sadece OnePlus 7 Pro, Galaxy S10 ve Galaxy Note10 gibi üst seviye cihazların özel 5G varyantlarında görebildiğimiz bu özelliğin yakın zamanda maliyetlerin düşmesiyle çok daha fazla modelde göreceğimizi şimdiden söyleyebiliriz.

Whatsapp