Uygun Fiyatlı Huawei Y6 (2018) Modeli Duyuruldu

Huawei'nin orta seviye özelliklere sahip yeni çerçevesiz ekran tasarımlı akıllı telefonu Huawei Y6 (2018) modeli uygun fiyat etiketiyle resmi olarak duyuruldu.

Huawei'nin Y serisi akıllı telefonları uygun fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni Huawei Y serisi cihazlar şuanda Filipinler ve Rusya gibi pazarlara da gelmeye başladı. Bu cihazlara en son olarak Huawei Y6 (2018) modeli de dahil oldu. Huawei Y6 (2018) akıllı telefonu arka tarafında çift kameraya sahip gibi görünen ilginç bir tasarım kullanıyor. Fakat cihazın arka tarafında 13 MP çözünürlüğünde tek bir kamera yer alıyor.

Telefonun ön tarafında 18: 9 oranında 1440 x 720 piksel HD Plus çözünürlüğünde 5.7 boyutunda bir IPS ekran paneli yer alıyor. İşlemci tarafında bu sefer Huawei Kirin yerine Qualcomm Snapdragon 450 işlemcisine yer verilen cihazda 1.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci yapısı yer alıyor. Grafik birimi tarafında ise cihazda Adreno 506 bulunuyor.

Huawei Y6 (2018) içerisinde 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Sağ tarafında güç düğmesi ve ses düğmeleri yer alan cihazın sol tarafında hafıza kartı yuvası yer alıyor. Telefonda fiziksel parmak izi tarayıcısı yok fakat cihazda yüz tanıma sistemi bulunuyor. Yani ön kamerayı kullanarak cihazınızın kilidini açabiliyorsunuz.

Ön kamera tarafında uygun fiyatına rağmen içerisinde bazı temel AR özellikleri yer alan 5 MP çözünürlüğünde bir kamera sensörü yer alıyor. Cihazda Android 8.0 Oreo üzerinde çalışan EMUI 8.0 arayüzü ve 3000 mAh pil ile birlikte geliyor. Cihazın donanımı orta seviye olduğu için bu pil ile 2 güne yakın pil performansı elde edebilirsiniz. Telefonda yer alan işlemci sebebiyle herhangi bir hızlı şarj teknolojisi bulunmuyor.

Huawei Y6 (2018) siyah, mavi ve altın olmak üzere üç farklı renk varyantı ile satışa sunulacak. Fiyatı şuan için kesin olmasa da 150 $ veya 200 $ civarında bir fiyat etiketinin olması bekleniyor.

Whatsapp