UMi Z akıllı telefon ilk Helio X27 içeren akıllı telefon olarak gelebilir

Bu ay içerisinde UMi Z, ilk MediaTek Helio X27 içeren model olarak duyurulabilir.

Geçtiğimiz günlerde Çinli yonga seti üreticisi olan Helio yeni yonga setlerinin duyurularını gerçekleştirdi. Firmanın yeni on çekirdekli yonga setlerinden en üst seviyede yer alan Helio X30 olurken, ayrıca firma, Helio X23 ve Helio X27 olarak iki yeni on çekirdekli işlemcili yonga setinin de duyurusunu gerçekleştirdi.

Henüz bu yeni yonga setlerini içeren modeller pazara sunulmuş değil ve büyük ihtimalle de gelecek seneden önce pazarda bu yonga setlerinden güç alan modelleri göremeyeceğiz. Ancak gelen bilgilere göre 2016 bitmeden ilk akıllı telefon duyuruları da gelebilir. 

Bu yeni MediaTek Helio X27 yonga seti ile ilk modeli LeEco'nun henüz duyurulmamış olan yeni akıllısı LeEco Dual 3'ün sunulabileceğine dair bilgiler gelmişti. Ancak yeni bilgi UMi'nin ilk olarak Helio X27 içeren bir akıllı telefon modeli sunabileceği şeklinde. UMi Z olarak adlandırılacak olan bu yeni cihaz bu ay içerisinde resmi olarak duyurulabilir.

Daha önce hatırlanacağı üzere UMi Plus E akıllı telefon MediaTek'in bir süre önce gelen sekiz çekirdekli işlemcili Helio P20 yonga seti ile duyurulurken, UMi yeni yonga seti ile de ilk olmak istiyor gibi görünüyor.

MediaTek Helio X27 yonga seti, on çekirdekli işlemci içerirken, 2x 2.6Ghz Cortex-A72, 4x 2Ghz Cortex-A53 ve 4x 1.6Ghz Cortex-A43 çekirdek içermekte. Grafik işlemci ise ARM Mali-T880 MP4 olarak yer alıyor. 

Whatsapp