Umi Max, Oppo R9'a rakip olarak geliyor

Umi Max akıllı telefon tasarımı ile bu sene oldukça ilgi görecek gibi görünüyor...

Çinli firmaların dünya genelinde yükselişleri devam ederken, özellikle de son dönemde Oppo en dikkat çeken Çinli üreticilerden bir tanesi oldu ve firma, 2016 ilk çeyrekte Samsung, Apple ve Huawei'nin arkasında dördüncü sıraya yerleşmişti. Firmanın bu duruma gelmesinde en büyük katkı ise Oppo R9 adındaki cihaz oldu.

Diğer taraftan Oppo R9'a rakip bir model de Umi'den geliyor. Umi'nin yeni sunacağı Max akıllı telefon hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile büyük ilgi görecek cihazlar arasında yer alabilir.

Gelişmekte olan ülkelerde Oppo R9'a rakip olarak gelecek olan Umi Max'ın görseli de geldi ve baktığımızda arka tarafta kamera ve hemen arkasında yer alan parmak izi tarayıcısı dikkat çekiyor. Kapasitif bir Home tuşu önde yer alırken, akıllı telefon metal kasa tasarımı içeriyor. 

Umi Max'ın ortaya çıkan teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, cihaz Google tarafından geliştirilen Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak. Oppo R9 ise Android 5.1 Lollipop tabanlı Color OS üzerinde çalışmakta.

Umi Max'ın diğer özelliklerine bakarsak, USB Type-C portu içeren cihaz sekiz çekirdekli işlemcili MediaTek Helio P10 yonga setinden güç alacak.

Büyük ihtimalle 6" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak ve henüz ekran çözünürlüğü bilinmiyor. Sistem belleği yeni Umi Max'ın 6GB olabilir ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 256GB olarak gelebilir.

Whatsapp