Ulaştırma Bakanı Açıkladı; 5G Önümüzdeki Yıl Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Cahit Turhan, 5G teknolojisinin önümüzdeki yıl Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Barselona'daki MWC 2019 etkinliği ile birlikte ilk 5G destekli akıllı telefon modelleri piyasaya sunulurken, tüm teknoloji dünyasının gündemi şimdiden 5G teknolojisi oldu. Peki 5G teknolojisi Türkiye'de ne zaman kullanıma sunulacak. Görünüşe göre Türk tüketicileri de 5G teknolojisi için çok fazla beklemek zorunda kalmayacak. 

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Mehmet Cahit Turan, Erzincan'daki temas ve incelemeleri kapsamında STK temsilcileri ile yemekte bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, burada yaptığı açıklama "Dünya şu anda 5G ile bir değişim yaşıyor. Bu teknoloji inşallah dünyadaki bir çok ülkeden önce hatta ilk üç arasında Türkiye'de kullanıma sunulacak diye düşünüyoruz." dedi.

Açıklamalarının devamında, iletişimde neredeyse dünyadaki en hızlı 4,5G geniş bant hizmeti sunduklarına dikkati çeken Turhan, şunları söyledi: "İletişimde inşallah önümüzdeki yıl 5G’yi getireceğiz. 5G ne demek? Geçen hafta Barcelona’da bir fuara katılma fırsatım oldu. Dünya şu anda 5G ile bir değişim yaşıyor. Bu teknoloji inşallah dünyadaki bir çok ülkeden önce hatta ilk üç arasında düşünüyoruz. Ülkemizde hizmete girecek. Yani iletişim, erişim çok daha hızlı ve çok daha geniş kapsamlı olacak. Sanayi sektörümüz, eğitim sektörümüz, sağlık sektörüz, tarım sektörümüz bu manda bu sistemden daha rahat bir şekilde faydalanıp insanımızın hayatını kolaylaştıracak."

Türkiye'deki üç operatör Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un 5G testlerini yapmaya başladığı biliniyor. Ancak 5G'nin Türkiye'de tam olarak ne zaman kullanıma hazır olacağı konusunda şimdilik herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Whatsapp