Uber'de Şok: 57 Milyon Kullanıcı Bilgisi Çalındı

Son yıllarda gerek popüler olan Uber servisi, yaptığı açıklamada ile milyonlarca kullanıcı bilgisinin çalındığını kabul etti.

Özel araç sahiplerinin taksi taşımacılığı yapmasına olanak sağlayan Uber, son zamanlarda en lkrmizde de bir çok tartışmaya konu oldu. Ancak bu seferki haberimiz, Uber'e siber saldırı düzenlenmesi ve milyonlarca kullanıcının bilgilerinin çalınması ile ilgili. 

Uber yönetimi, bugün yaptığı açıklama ile geçen yıl düzenlenen bir siber saldırıda, 57 Milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, dünya genelinde 57 Milyon Uber kullanıcısının telefon numaraları, elektronik posta adresleri ve telefon numaraları, internet korsanları tarafından ele geçirildi. Açıklamada ayrıca, ABD'deki 600 bin Uber kullanıcısının da ehliyet ve isim bilgileri ele geçirildi. 

Uber tarafından yapılan açıklamaya göre bu saldırının ortaya çıkmasından sonra güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtilirken, kullanıcıların ve sürücülerin banka bilgileri, kredi kartı numaraları, seyahat ettikleri güzergahlar, doğum tarihleri ve sosyal güvenlik numaraları noktasında herhangi bir güvenlik zaafiyetinin olmadı belirtildi. 

Uber tarafından yapılan resmi basın açıklamasında görüşlerine yer verilen Uber Üst Yöneticisi (CEO) Dara Khosrowshahi, "Olanlar için bahane üretmeyeceğim. Geçmişi silemem ama her Uber çalışanı adına hatalarımızdan ders çıkaracağımızın sözünü verebilirim." ifadelerini kullandı.

Bazı Amerikan yayın organlarında yer alan haberlere göre ise Uber'in bu olayı gizlemek için saldırıyı yapan internet korsanlarına 100 bin dolarlık bir ödeme yaptığı iddia ediliyor. 

Whatsapp