Uber'de bekleyen müşteri, daha düşük ücret ödeyecek

Popüler yolculuk paylaşım uygulaması olarak karşımıza çıkan UBER, daha çok bekleyen müşterilerine daha uygun fiyata yolculuk imkanı tanıyacak.

Global pazarda en çok tercih edilen yolculuk paylaşım uygulaması olarak karşımıza çıkan UBER, getirdiği yeni düzenleme ile birlikte tüketicilere daha düşük ücretlerle yolculuk yapma imkanı tanıyor.  Ülkemizde kısa bir süre öncesinde yasaklanan ve kullanımı tamamıyla engellenen UBER uygulaması, yeni özelliğiyle birlikte araçları uzun süre bekleyen kullanıcılarını memnun edecek.

Yeni uygulama ile birlikte UBER uygulamasına girip bir araç talebinde bulunan müşteriye aracı bekleme süresiyle ilgili bir uyarı gönderilecek. Tüketicinin bu süreci bekleyip beklememe tercihi kendisine bırakılacakken, dilerseniz bekleyerek daha uygun fiyatlarla yolculuk gerçekleştirme imkanı sizlere tanınmış olacak.

Uygulama tarafından hazırlanan bu yeni servis ABD'nin San Francisco ile Los Angeles şehirlerinde an itibariyle test edilmeye başlanılırken, özellik UBER çalışanları tarafından test edilebiliyor ve henüz uygulama kullanıcılarına açılmış değil. 

Mobil uygulamaya kazandırılacak olan bu yeni özellik yanlışlıkla UBER çalışanı tarafından gönderilen bir tweet ile birlikte ortaya çıkarken, kısa süre içerisinde bu tweetin silme işlemi gerçekleştirildi. Ancak buna rağmen teknoloji dünyasında kendine yer edinmeyi başaran bu haber sonrasında şirket yetkilisi tarafından bir açıklama geldi.

Yetkilinin gerçekleştirdiği açıklamaya göre bu özelliğin test edildiği doğrulanırken, henüz servisin hazır olmadığını belirtti. Yer alan ekran görüntüsünde 16.56'da UBER aracı çağrıldığında ödenmesi gereken ücretin 10.18 dolar olduğu ve bu çağırımın 17.00'da gerçekleştirildiğinde ise ödenmesi gereken tutarın 8.15 dolara düştüğü gözlemleniyor.

Whatsapp