Twitter'ın Gece Modu, Şimdi Android için Otomatik Oldu

Twitter'ın mobil uygulaması için son dönemde sunduğu en beğenilen özelliklerden biri olan gece modu özelliği, artık Android cihazlar için otomatik ayarlanabiliyor.

Bazen, parlak ve beyaz bir kullanıcı arayüzü, gece kullanımlarda yüksek ışık nedeni ile rahatsız edebilir. Twitter da bu nedenle daha önce kullanıma sunduğu güncellemelerle mobil cihazlar için gece modu özelliğini aktif etmişti. Twitter şimdi de bu özelliği geliştirerek daha da kullanışlı hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda Twitter Android uygulamasında gece modu özelliği artık otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar gün içinde gece modunu kapatıp, düşük ışıklı ortamlarda açma mecburiyetinden kurtulmuş oldular. 

Twitter uygulamasında, gece modu bir butonla direk olarak açılıp kapatılabiliyordu bunun dışında herhangi bir seçenek mevcut değildi. Ancak Twitter Beta sürümüne verilen yeni bir güncellemede kullanıcılara gece modu için "ayarla ve unut" seçeneği sunuluyor. Buna göre Twitter kullanıcıları uygulamalarında Gece Modu özelliğini aktif ederken, gün doğumu ve gün batımı saatini de ayarlayabiliyor. Bu sayede uygulama, belirlenen saatlerde otomatik olarak gece modu ayarı yapabiliyor. 

Otomatik Gece modu Twitter 7.2 güncellemesi ile tüm kullanıcılar için gelecek. Güncellenme yapıldıktan sonra normal moda geçmeniz gerekecek ve bir kez gece moduna geçerseniz, gece modunu otomatik olarak ayarlamanız istenir. Özelliğin, çok yakında Twitter tarafından tüm kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

Whatsapp