Twitter'da Yaprak Dökümü; 350 Kişiyi İşten Çıkaracağını Açıkladı

Twitter, mali tablosunu düzeltebilmek için kemer sıkma önlemlerini artırıyor. Alınan önlemler arasında 350 çalışanla yolların ayrılması da bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg'te yayınlanan bir haber Twitter'ın 300 çalışanı ile yollarını ayıracak bilgisini ortaya çıkarmıştı. Sizlerle de paylaştığımız bu haberin ardından dün açıklanan Twitter 2016 yılı üçüncü çeyrek mali raporunda, Twitter 350 çalışanı ile yollarını ayıracağını resmi olarak açıkladı. 

Twitter, şirketin küresel işgücünün yaklaşık yüzde 9 civarında bir kısmını ifade eden, yaklaşık 350 çalışanı işten çıkarmak zorunda kalacağını  Perşembe günü açıklanan 2016 yılı üçüncü çeyrek kazanç sonuçları açıklamasında kaydetti. Bu işten çıkarma operasyonu firmaya, kıdem maliyetleri 15 milyon dolar ve tazminat giderleri de 30 milyon dolar civarına mal olacak. Twitter'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Yeniden yapılanma sürecinde, çekirdek olmayan alanlarda yatırım yapmamak, yatırımlarımızı tamamen yüksek öncelikli alanlara kaydırarak bu süreçte daha verimli bir şekilde ilerlememizi sağlayacaktır.

Twitter, beklentiler dahilinde çok da içi açıcı bir dönem raporu beklentisi içinde değildi. Bu nedenle kötü gelmesi beklenen raporun piyasalardaki etkisinin azaltılması için Google ve Samsung raporları ve Apple etkinliği ile aynı dönemde açıklanmasına özen gösterilerek gelen kötü rakamların gölgede kalması ve gündem olmamasına dikkat edildi. 

Öte yandan Twitter, aktif kullanıcı sayısını artırmak ve reklam alanlarını genişleterek daha  fazla gelir elde,ermek için yeniliklerine de devam ediyor. Bu yeniliklerden en önemlisi de Twitter'ın 140 Karakter limitinde yapılan değişiklikler oluyor. Geçtiğimiz ay medya dosyaları ve alıntı mesajları 140 Karakter hesaplamasındsn çıkaran Twitter, şimdi de cevaplarda kullanıcı adlarını 140 karakter limitinin dışında tutmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda sınırlı sayıda mobil Twitter uygulaması kullanıcısı ile testler devam ediyor. 

Whatsapp