Twitter, Yazım Hataları için Düzenle Seçeneği Getirmeye Hazırlanıyor

Twitter, yapılan paylaşımlarda yazım hatalarını düzeltmek isteyenlerin sesine kulak verdi. Jack Dorsey, Twitter'a düzenle seçeneği getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Twitter'da düzenleme seçeneğinin bulunmaması nedeniyle artan sorublar üzerine, şirketin CEO'su Jack Dorsey, şirketin Tweetler için bir düzenleme seçeneği oluşturma planları hakkında açıklama yaptı. Hindistan'da IIT Delhi'deki bir etkinlikte konuşan Jack Dorsey, şirketin bir değişiklik yapmadan önce düzenleme seçeneği için kullanım durumlarını dikkatlice incelenmesi gerektiğini söyledi.

Jack Dorsey ayrıca, böyle bir değişiklik yaparken, insanların paylaşımlarını tamamı ile değiştirmesini engellemek için bazı sınırlamalar olacağını ve böylece yeni seçeneğin, bazı suistimallere neden olmasının da önüne geçileceğini belirtti. Dorsey, şirketin yeni özelliği, sorunları çözen ve insanlar arasında sürülmesi önleyen bir çözüm olarak sunacağını belirtti. Şirketin bu düzenleme işlevini bir süredir göz önünde bulundurduğunu ve doğru bir şekilde yapmayı hedeflediği açıklandı.

Düzenleme seçeneği için kullanım durumlarının neler olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Bir çok insan düzenleme seçeneğini istiyor çünkü yaptıkları hataları hızlı bir şekilde düzeltmek istiyorlar. Yanlış yazım veya yanlış URL'yi tweet atma gibi. Bu, insanların geniş bir zaman içinde tweet'leri düzenleyebilmelerine izin vermekten çok daha başarılıdır.

 

Whatsapp