Twitter şifre değiştirme nasıl yapılır? Telefondan değiştirilir mi?

Twitter'da akıllı cep telefonları ve masaüstü bilgisayarlar üzerinden şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Twitter şifre değiştirme işlemi bakın nasıl gerçekleştirilir?

Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Twitter firması, bünyesinde 336 milyon kullanıcıyı içeriyor. Son dönemlerde sosyal medya dünyasının gündemini veri skandalları sarsarken, çok önemli bir bilgi de Twitter tarafından paylaşıldı.

Twitter'a üyelikleriyle giren kişilerin ekranına çeşitli bir uyarı ekranı gelirken, bu ekranda kullanıcılara profil şifrelerini değiştirmesi gerektiği belirtiliyor. Twitter yöneticileri Jack Dorsey ve Parag Agrawal gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte kendilerinden kaynaklı olan bir sorun nedeniyle üyelerin şifrelerine kötü niyetli kişilerin ulaşabilmiş olacağını ve bu nedenle şifrelerini değiştirmelerini önerdiklerini belirtti.

Detaylı bir açıklama yapan sosyal ağ sitesi yönetimi; ''Üyeler şifrelerini değiştirdikten yada yeni üyelik profili açıktan sonra bir bu bilgileri rastgele bir dizi harf ve sayı ile bcrypt adlı bir program tarafından hazırlayarak saklıyoruz. Bu süreç hashing olarak isimlendirilirken, aslında bu durum bir endüstri standardı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak oluşan bir hata nedeniyle parolanın hashing yöntemiyle karmalaşmasından önce şifreleri yanlışıklıkla dahili bir günlüğe kayıt ettik. Hata tamamıyla bizden kaynaklı olurken, herhangi bir sızıntı olmadığını düşünmemize rağmen sizlere mevcut şifrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz.'' denildi.

Twitter şifremi nasıl değiştiririm?


 Sosyal ağdaki şifrenizi herhangi bir sorun yaşamadan mobil cihazlar ile masaüstü bilgisayarlarınızdan gerçekleştirebilirsiniz. Twitter şifrenizi değiştirmek için Ayarlar'dan ilk önce Hesap ve daha sonra ise Şifreyi Değiştir butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlem sonrasında gerekli bilgileri doldurun ve şifre değiştirme işlemini gerçekleştirmiş olun.

 

Whatsapp