Twitter Sessiz Kelimeler Özelliği Yanlışlıkla Yayınlandı ve Geri Çekildi

Twitter'ın test ettiği özelliklerden biri olan Sessiz Kelimeler ya da engellenen kelimeler özelliği İos uygulaması için yanlışlıkla yayınlandı ve kısa sürede geri çekildi.

Twitter, kullanıcı tabanını genişletmek için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yaklaşık iki yıl kadar önce kişileri engelleme özelliği sunan Twitter, kullanıcıların bu şekilde istismardan korunmalarına yardımcı olmayı amaçlamıştı. Twitter'ın bu konudaki bir sonraki adımı ise muhtemelen zaman çizelgesi, gündem ve aramalarda engellenmiş kelimeler oluşturmak olacak.

The Next Web'in haberine göre geçtiğimiz pazar günü sayısız İos kullanıcısı "Sessiz Kelimeler" özelliğinin telefonlarında aktif olduğunu bildirdi. Fakat ne var ki yanlışlıkla aktif edildiği düşünülen bu özelliği Twitter'ın kullanımdan kaldırması da uzun sürmedi. Güvenilir bir kaynak, özelliğin yanlışlıkla planlanandan önce aktif edildiğini ve büyük olasılıkla uygulamanın gelecek güncellemelerde bu özelliğe kavuşacağını belirtti. 

Sessiz Kelimeler özelliğinin aktif olduğu anlarda ekran görüntülerini alan bir kullanıcı bunları Twitter üzerinden paylaştı  

https://twitter.com/MattNavarra/status/792114478431215617

https://twitter.com/MattNavarra/status/792118073344032768

Ekran görüntülerinde de göreceğiniz üzere, Sessiz Kelimeler Özelliği, Ayarlar altında bildirim ayarları menüsünde erişilebilir olacak. Sessiz Kelimeler butonunu aktif ettikten sonra kullanıcıların kendi engellenmiş kelime listesini oluşturmak için bir seçenek ortaya çıkacak. Sessiz Kelimeler özelliğinin nasıl çalışacağı tam anlamıyla ortaya çıkmış olmasa da büyük olasılıkla  seçili kelimelerin arama sonuçlarında, gündem maddeleri ve zaman çizelgesi nde görünmesi engellenecek. 

Twitter, iki yıl önce kullanıma sunduğu engelleme özelliği ile zaman çizelgesinde belirli kullanıcı ve hesapların görünmesini engelleme olanağı sunmuştu. Şirket yeni sunduğu özelliklerle platformda taciz ve hakaretlerini engellemek için çaba göstermeye devam ediyor.

Son dönemde aktif kullanıcı sayısında önemli oranda azalma görülen Twitter'ın yeni özelliği ile kullanıcılar, potansiyel rahatsız edici içeriğin kendilerine ulaşmasını engellemek için yeni bir araca sahip olacak. Umarız bu özellik sayesinde Twitter, kaybettiği kullanıcı sayısını tekrardan geri kazanır. 

Whatsapp