Twitter, Kullanıcı Adlarının 140 Karakter Limitinin Çıkarıldığını Duyurdu

Twitter, bugün yeni bir güncelleme daha duyurdu. Bu güncelleme ile cevaplarda @ ile başlayan kullanıcı adları da artık 140 karakter limitine dahil edilmeyecek.

Twitter, geçtiğimiz aylarda sohbetleri daha kolay ve eğlenceli hale getirmek için bir dizi yenilik sunma hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Bu duyurulan sonra iki yeni güncelleme yayınlayan Twitter, bugün yaptığı yeni duyuru ile artık @ ile başlayan kullanıcı adlarının da cevaplarda 140 karakter sınırına dahil edilmeyeceğini açıkladı. 

Bu değişiklik ile birlikte sohbetler birkaç farklı şekilde basitleştirildi:

  • Yanıt yazdığınız kişi; atacağınız tweet yazısının içinde değil üzerinde görünecek. Böylelikle sohbetlerinizde daha fazla karakter kullanabileceksiniz.
  • “Yanıtla” üzerine tıkladığınızda kimlerin konuşmanızın bir parçası olduğunu kolayca görüp kontrol edebileceksiniz.
  • Bir konuşmayı okurken atılan tweet’in başında “@” ile başlayan çok sayıda kullanıcı adları yerine yazılanları göreceksiniz.

Bir sohbeti takip etmek artık çok kolay, dolayısıyla konunun ne olduğuna ve sohbeti kimin yaptığına odaklanabilirsiniz. Ayrıca, yanıt yazarken tüm 140 karakteri kullanacağınız için grup konuşmalarında yorumlarınızı yapabileceğiniz daha çok alana sahip olacaksınız.

Bu güncelleme hem on twitter.com’da hem de Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında kullanıma sunulmakta. Bu nedenle yeni twitter özelliklerini deneyimlemek için uygulamanızı güncelleştirdiğinizden emin olun.

Whatsapp