Twitter, iOS uygulamasındaki tasarımını güncelledi

Önde gelen sosyal ağ sitesi Twitter, iOS işletim sistemli mobil cihazlar için geliştirdiği mobil uygulamasını güncelleyerek yeni bir görünüme kavuşturdu.

Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Twitter uygulaması, artık gündemi takip ettiğimiz bir dergi yada gazete gibi işlev görür oldu. Bu bağlamda tasarımsal olarak değişikliğe giden Twitter iOS işletim sistemli akıllı telefonları için geliştirdiği mobil uygulamasını güncellerken, yeni tasarımı ile birlikte daha şık ve daha kullanışlı bir hale kavuştu.


Son günlerde neredeyse tüm sosyal ağ sitelerinde popüler bir hal alan canlı video desteği ön plana çıkartılırken, artık çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde canlı yayın yapma imkanı sizlere tanımlanıyor. Artık resimsiz profil hesaplarında yumurta yer almayacakken, bunun yerine bir insan figürünün yer alacağını da sizlere belirtelim.


Uygulamaya ilk girdiğimizde değişen detaylar arasında alt bölümde 5 olan kısa yolu butonlarının sayısının dört adete düşürüldüğünü görüyoruz. Bu sekmeler de sadece ev yani ana sayfaya giden buton, arama butonu, bildirim butonu ve mesaj kutunuz yer alırken, profiliniz hakkındaki bilgileri ise sol üst kısımda bulunan profil resminize tıklayarak görüntüleyebiliyorsunuz.


Ayrıca birden fazla hesap kullanımı gerçekleştirenler içinde oldukça önemli kolaylıklar sunacak olan bu uygulama, hesaplar arasında geçiş yapmanızı oldukça basite indirgiyor. Artık Tweetler yada profillerde yer alan web site URL'lerini sadece Twitter uygulaması üzerinden değil, web tarayıcısı Safari üzerinden de görüntüleyebiliyorsunuz.


Twitter bu tasarım değişikliği ile birlikte yaşanacak geri dönüşlerin olumlu olması halinde, güncellemelerine devam edeceğini de gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte vurguladı. Uygulamayı güncellemek için App Store'u ziyaret edip, güncelleme butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Whatsapp