Twitter Heyecanla Beklenen Yeniliğini Nihayet duyurdu

Twitter, aylardır hakkında sayısız haber çıkan yeni özellikleri hakkında nihayet resmi duyuruyu yaptı. Twitter'da artık 140 karakter limiti daha esnek.

Sosyal medya devi Twitter, aylardır hakkında bir çok spekülasyon yapılan ve bir çok iddia ortaya atılan yeni özelliğini nihayet resmi olarak açıkladı. Kurulduğu tarihten bu yana 140 karakter kısıtlaması konusundaki katı tutumundan taviz vermeyen Twitter, nihayet aldığı yeni kararla bu konuda önemli değişikliklere gittiğini duyurdu. 

https://twitter.com/twitter/status/777915304261193728

Twitter, bugün yaptığı resmi açıklamada yapılan yeni değişiklikle kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda kullandıkları resmi, video, anket, alıntı ve url gibi eklentiler artık twitter'ın 140 karakter sayımına dahil edilmeyecek. Bu sayede kullanıcılar paylaşımlarında daha fazla karakter kullanma imkanına kavuşmuş olacak. 

Twitter, yeni özelliğin kullanıma sunulduğunu fakat bütün kullanıcıların bu özelliği aynı anda kullanmaya başlayamayacağını belirtti. Bölgeye bağlı olarak yeni özellik tüm kullanıcılar için kullanıma sunulacak. 

Yanıtlara yenilik yolda

Twitter ayrıca, tweetlere atılan yanıtlara ilişkin ileride başlayacak olan değişikliklere ilişkin de denemeler yapıldığı kaydedildi. Test edilen değişiklikler arasında, atılan yanıt tweet’lerinde @isim bölümünün 140 karakterden sayılmaması yer alıyor.

Değişiklikler herkese açık hale geldiğinde tweetlere attığınız yanıtlar aşağıdaki şekilde görünecek.

Whatsapp