Twitter, Bazı Kullanıcılar için Snapchat Benzeri QR Kod Özelliğini Kullanıma Sundu

Twitter, yeni özellikleri kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Popüler mikroblog şimdi de QR Kod özelliğini kullanıma sunuyor.

Twitter, bugün yeni bir arkadaşı takip etmeyi her zamankinden daha kolay bir hale getiren QR Kodlar özelliğini kullanıma sundu. 

QR kodlar, bir zamanlar oldukça popülerdi. Fakat o günler teknoloji açısından bugünün teknolojisi ile karşılaştırıldığında oldukça basit günlerdi. QR kodlar, bir zamanlar oldukça popüler olsa da bugün oyunun kurallarını değiştirecek bir yenilik değiller, ancak yine de yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Örneğin Snapchat, kullanıcıları aramaya gerek duymadan, rahatça arkadaş olarak eklemek için QR kodları kullandı. Artık basit bir tarama yaparak arkadaşlarınızı takip edebiliyorsunuz. 

Bugünden itibaren Twitter da Snapchat gibi kişileri takip etmek için QR Kodlar özelliğini bazı kullanıcılara sundu.

Profilinize QR kod oluşturmak için profilinize gidip Ayarlar'ı tıklamanız yeterli. Burada QR kodu içeren bir menü ile karşılacaksınız. Buradaki QR kodu, bir ekran görüntüsü alıp diğer sosyal medya platformlarında paylaşmak, e-postayla göndermek veya bir kartvizite eklemek son derece basit. 

QR kod oluşturucu aynı zamanda diğer Twitter kullanıcılarının QR kodlarını tarayabilmeniz için QR kod okuyucu özelliğine de sahip. Bu özelliğe erişmek için QR kodun altındaki QR okuyucu butonuna tıklamanız yeterli. Bu butona tekrar basarak QR oluşturma menüsüne geri dönebilirsiniz. 

Ne yazık ki Twitter'ın QR Kodlar özelliği henüz tüm kullanıcılar için sunulmadı, fakat yakın zamanda kullanıma sunulacaktır. 

Whatsapp