Twitter, Android Uygulamasında Otomatik Gece Modu Özelliğini Test Ediyor

Popüler sosyal paylaşım platformu Twitter, Android uygulaması için yeni bir özellik test ediyor.

Son zamanlarda gelir kaybı yaşayan sosyal paylaşım platformu Twitter,  kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Özellikle son bir yıl içinde yaptığı değişikliklerle kullanıcıları çekmeyi amaçlayan Twitter, şimdi de mobil uygulaması için yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın en popüler teknoloji sitelerinden biri olan 9to5Google'ın haberine göre Twitter, Android Uygulamasında Otomatik Gece Modu özelliğini test ediyor. Sadece sayılı bazı kullanıcılar için sunulan Twitter Android Beta uygulamasının,   5.112.0-alpha.423 versiyona sahip sürümünde, otomatik gece modu özelliği olduğu belirtiliyor. 

Twitter'ın yeni otomatik gece modu özelliği, Beyaz arkaplandan otomatik olarak koyu mavi arkaplan ve Siyah temalı yazılara geçiş yapıyor. Bu geçiş esnasında Twitter uygulamasının ara yüz özelliklerinde de değişiklik olmuyor. Ayrıca henüz test aşamasında olan Gece Modu Özelliği için açma kapama butonu da bulunmuyor. Fakat uygulamanın kullanıcılara sunulan stabil versiyonunda bu butona yer verilmesi bekleniyor. 

Twitter'ın henüz test ettiği koyu tema özelliği aslında yeni bir fikir değil. İnsanların loş ışıklı ortamlarda ya da uyumaya hazırlanırken telefonun ekran ışığının gözleri rahatsız etmemesi için üçüncü parti Twitter uygulamalarında buna benzer özellikler bulunuyor. Ayrıca,  Google da geçtiğimiz Şubat ayında Android Destek Kütüphanesine bu özelliği APK dosyalarına entegre etmek için bazı gerekli kodları eklemişti. 

Whatsapp