Twitter Android Uygulaması Karanlık Tema Güncellemesi Almaya Başladı

Son zamanlarda birçok uygulamada görmeye başladığımız koyu renkli tema akımına uyan Twitter uzun zaman sonra Android kullanıcıları içinde koyu temayı aktif etmeye başladı.

Twitter geçtiğimiz Mart ayında “Lights out” adını verdiği ve OLED ekran panellerinin pil tüketmediği bir karanlık temayı duyurmuştu. İlk olarak iOS kullanıcılarına dağıtılan bu özellike aradan geçen uzun zamanın ardından sonunda Android kullanıcıları içinde dağıtılmaya başlandı.

Bu yeni mod uygulamayı koyu mavi renkli tema yerine koyu siyah temaya geçiriyor. Bu sayede OLED veya AMOLED ekran paneli kullanan cihazlar Twitter kullanırken çok az enerji tüketiyor. Bilmeyenler için OLED veya AMOLED tabanlı ekranlar her bir piksele ışık verdiği için karanlık yerlerde pikselleri aydınlatmadan gerçek siyah rengi kullanıcılara sunabilir ve siyah yerlerde enerji tüketmiyor.

Eğer Twitter Android uygulamasının Alpha sürümünü kullanıyorsanız uygulamanın ayarlar menüsünden ekran ve ses kısmına girebilir ve orada yer alan "Dark mode" özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu sayede sizde siyahlara bürünmüş bir Twitter uygulaması kullanmaya başlayabilirsiniz.

Twitter 8.19.0-alpha.03 sürümüne sahip kullanıcılar için dağıtılan bu özelliğin yakın zamanda dünya genelinde kararlı sürüm olarak dağıtılması bekleniyor. Yapılacak olan testlerin ardından herhangi bir sorun çıkmaması durumunda en kısa sürede güncellemenin yüz milyonlarca Twitter Android kullanıcısına ulaştırılacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp