Twitter, 280 Karakter Kullanımını Dünya Çapında Kullanıma Sundu

Twitter, yıllardır tartışılan 140 karakter limitini nihayet bugün 280 karakter olarak değiştirdi. 280 karakter limiti dünya çapında kullanıma sunuldu.

Dünyanın pek çok yerinde 140 karakterlik tweetler artık resmi olarak geçmişin bir parçası oldu. Twitter, bugün global bir testten sonra 280 karakterlik tweet'lerin tüm dünyadaki kullanıcılara sunulacağını açıkladı. Artık uzun yazı tipleri Twitter'un mevcut olduğu her dilde standart olacak ve 140 karakter sınırının geçerli olacağı Çin, Japonca ve Korece için de kullanılacak.

Blog yazısında, Twitter, genişletilmiş karakter sınırının, hizmetin bilinen kısaltılmışlığını koruyarak  duyguların daha kolay ifade edilmesine izin vereceğini belirtti. Önceki sınırda, tweet'lerin sadece %9'u 140 karakter limitine ulaşıyordu. Ancak Twitter'da genişletilmiş tweet'lerin testi sırasında tweet'lerin sadece yüzde 1'i 280 karakteri geçti, 

Şirketin blog yazısında yaptığı açıklamada, "Daha fazla alan, insanların düşüncelerini bir tweet'e sığdırmasını kolaylaştırıyor, bu yüzden söylediklerini söyleyebiliyor ve Tweetleri daha kolay gönderiyorlar" denildi. 

Şirketin yaptığı açıklamada, test süreci boyunca ihtiyaç duymayanlar da test grubunda olan kullanıcıların paylaşım konusunda kendilerini daha iyi hissettiklerini belirtiyor. Test süresince gönderilen tweetlerin sadece yüzde 5'i 140 karakter sınırını aştı ve tweetlerin sadece yüzde 2'si 190 karakteri aştı. Twitter'ın açıklamasında "Zaman çizelgesi okuma deneyiminin önemli ölçüde değişmemesi gerekir. Zaman çizelgenizde yine aynı sayıda tweet göreceksiniz." denildi. 

Whatsapp