Türkiye'nin yerli kripto parası geliyor: TCcoin

Türkiye'nin en önemli iki şirketi olan Koç ve Sabancı Holding, aldığı kararla birlikte TCcoin olarak isimlendirdiği yeni kripto para birimini hazırlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasının gündeminde uzun bir süredir kripto para birimlerinin yer aldığını ve sürekli olarak ise ülkemizde yerli kripto para biriminin konuşulduğundan söz edebiliriz. Ülkemizin en zengin şirketleri olan Sabancı Holding ile Koç Holding'te gözünü bu alana çevirirken, TCcoin olarak isimlendirecekleri bir yerli kripto para birimi üzerinde çalışacaklarını duyurdu.

İki firmanın ortaklaşa olarak geliştireceği bu kripto para biriminin geliştirilmesinde tüm kripto paralar ve işlevleri ele alınacakken, çok daha mantıklı temeller üzerine oturtulan bir paranın geliştirilmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Tam adıyla TCC Teknolojileri ismiyle karşımıza çıkacak olan bu kripto para birimi için ülkemizin en zengin şirketleri arasında yer alan Sabancı Holding ile Koç Holding beraber çalışacakken, Yönetim Kurulu Başkanılığını ise Alphan Manas üstelecek.

Konu hakkında açıklama gerçekleştiren Alphan Manas; "Bu projeyi tamamladığımızda dünyada ilk kez arkasında büyük holdinglerin olduğu sanal parayı kullanıma sunmuş olacağız." açıklamasında bulundu. Ülkemizde devlet yönetiminden kripto paralar ile ilgili birçok olumsuz açıklama gerçekleştirilirken, buda bizlere bu para biriminin ülkemizde nasıl karşılanacağı soru işaretini getiriyor.

Global pazarda da yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi düşerken, ancak ülkemizdeki ve global pazardaki yatırımcıların arkasında Koç ile Sabancı gibi iki holdingi barındıran bu para birimine oldukça önemli yatırımlar yapabileceği düşünülüyor.

Whatsapp