Türkiye'nin sosyal medya karnesi belli oldu

Türkiye'deki sosyal medya kullanıcı sayısının yüzde 6 oranında artış gösterdiği tespit edilirken, 51 milyona ulaştı.

Türkiye'de ilk olarak 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde kullanılan internet, bugün artık her evde yerini almayı başardı. 25 senelik süre zarfı ardından internet kavramı akıllı telefonlar ile birlikte cebimize kadar girerken, sosyal ağ kavramıyla ise internet kullanımı hat safhaya kadar çıktı.

Medya takip merkezi Interpress, We Are Social ve Hootsuite tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan raporda Türkiye'deki internet kullanıcı sayısının yüzde 13 oranında artış gösterdiği ve 54.3 milyona ulaştığına değinildi. Bu rakamı ele aldığımızda 81 milyon nüfusu olan ülkemizde yüzde 67'nin internet kullanıcısı olduğunu görülürken, sosyal medya kullanıcı sayısının da 51 milyonu aştığı belirtildi.

Bu rakamlara baktığımızda sosyal medya kullanıcı sayısında da yüzde 6'lık bir artış görülürken, bu rakamı bir sosyal medya çılgınlığı olarak tanımlayabiliriz. Kişi başına günde ortalama 2 saat 48 dakikalık bir sürenin sosyal medyada geçirildiği tespit edilirken, sıralamanın ilk sırasında ise 3 saat 57 dakika ile Filipinler'in yer aldığı açıklandı.

Bilgiler bununla sınırlı kalmazken aylık 2.17 milyar kullanıcı sayısını bünyesinde barındıran Facebook'un en çok tercih edilen isim olduğu ve onu ise 1.5 milyar kullanıcı sayısı rakamı ile YouTube'un takip ettiği belirtildi. Listenin devamında Whatsapp 1.3 milyar aktif kullanıcı sayısı ile dördüncü sırasında ise Instagram 800 milyon kullanıcı sayısı ile yer alıyor.

Whatsapp